• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Concurență mare pentru joburile din companiile municipale. Peste 20.000 de candidați se luptă pentru 2.000 de locuri de muncă


Concurență mare pentru joburile din companiile municipale. Peste 20.000 de candidați se luptă pentru 2.000 de locuri de muncă
Târgul de Joburi din Capitală a atras în cele două zile un număr impresionant de vizitatori. Astfel, peste 20.000 de bucureșteni și-au depus CV-urile, vineri și sâmbătă, pentru a se angaja la una dintre companiile municipale înființate de Primăria București.

"Târgul de Joburi organizat de Primăria Capitalei a reprezentat un adevărat succes, pentru cele 2.000 de posturi oferite de Companiile Municipale aplicând peste 20.000 de cetățeni. Bucureștenii ne-au arătat astfel că au încredere în proiectele Municipalității și doresc să contribuie la îmbunătățirea serviciilor publice, precum și la dezvoltarea orașului. Cele 22 de companii municipale vor reprezenta o alternativă sănătoasă a vechiului model administrativ și vor presta servicii publice în beneficiul cetățenilor", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Cele mai multe CV-uri au fost depuse la: Compania Sport pentru Toți (1.468), Compania de Iluminat Public (1.405), Compania Consolidări (1.391) Compania Dezvoltare Durabilă (1.376), Publicitate și Afișaj (1.104).

Un muncitor necalificat poate câștiga până la 2.000 de lei lunar

PMB a informat că în perioada imediat următoare vor fi analizate CV-urile primite, urmând să fie organizate o serie de interviuri de angajare, în vederea selectării aplicanților. De asemenea, reprezentanții societăților comerciale vor ține legătura și cu cetățenii care nu vor fi selectați în urma interviurilor, în vederea ocupării unor posturi viitoare, care se vor crea ca urmare a diversificării activității societăților municipale.

Oficialii Primăriei Capitalei au anunțat că un muncitor necalificat poate câștiga în cadrul unei companiei de eco-igienizare un salariu lunar de până la 2.000 de lei. În ceea ce privește cel mai atractiv salariu pentru un post, nivelul acestuia nu poate să depășească pragul de 8.000 de lei pe lună.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri