• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Cât de frecvent îți vei schimba job-ul, în funcție de domeniul în care lucrezi


Cât de frecvent îți vei schimba job-ul, în funcție de domeniul în care lucrezi
Analizele specialiștilor în resurse umane indică faptul că un angajat experimentat își schimbă job-ul mai frecvent decât unul aflat la început de carieră și a cărui experiență e de până la cinci ani.

Domeniul Achizițiilor este nominalizat de specialiști ca fiind cel mai sigur pentru cei care intră pe piața muncii, în timp ce garanția păstrării aceluiași loc de muncă în rândul angajaților experimentați este generată de cel al Contabilității. De altfel, per total, persoanele cu un profil tehnic sau economic migrează de la o companie la alta cu 15% mai rar decât se întâmplă în cazul celor din domeniul uman.

Astfel, românii care activează în prezent în domeniul Achizițiilor sunt cei mai longevivi din punct de vedere al păstrării aceluiași loc muncă, având o medie de 1,8 job-uri schimbate în primii cinci ani de carieră. La polul opus se află Jurnalismul și Publicitatea, ambele cu o rată de 3,1 job-uri schimbate în acești cinci ani.

În cazul Publicității, aspiranții la poziția de Copywriter sunt cei care se obișnuiesc cel mai puțin cu o echipă, schimbând patru job-uri în perioada menționată anterior, cu 43% mai mult decât cei care se ocupă de branding, cel mai sigur subdomeniu al branșei. De altfel, nici în Marketing (3), Serviciu Clienți (2,9) sau Vânzări (2,8) stabilitatea profesională nu joacă un rol important.

Pe următoarele locuri găsim domeniile Administrativ și HR, cu o medie de 2.7 respectiv 2.6 locuri de muncă schimbate. Contabilitatea (2,6), IT-ul (2,5) și Financiarul (2,4) sunt cele care se apropie cel mai mult de Achiziții, ocupantul primei pozițtii.

Un alt domeniu care merită amintit este cel al Transporturilor, chiar dacă atractivitatea acestuia se dovedește a fi mai micăa decât în cazul celor menționate anterior. Cu toate acestea, cei care aleg să își construiască o carieră în Transporturi nu vor schimba mai mult de două joburi.

Seniorii, și mai mobili pe piața muncii

Aparent contrar așteptărilor, cei care ajung la o maturitate profesională sunt și cei care își schimbă cel mai des locul de muncă. O potențială explicație ar fi ca, într-o piață foarte nesigură, în care angajatorii preferă de multe ori să salveze din buget sacrificând experiența, seniorii sunt înlocuiți cu cei tineri, al căror scurt sau inexistent istoric din CV nu le permite să emită prea mari pretențtii financiare.

Pe de altă parte, șansele unui angajat cu experiență de a obține o mărire substanțială de salariu în cadrul aceleiași companii sunt mult mai reduse decât la una concurentă, acolo unde cunoștințele acumulate la firma rivală devin foarte valoroase. În plus, există domenii în care schimbarea e necesară din cauza lipsei de motivație la un anumit loc de muncă.

Unul dintre ele îl reprezintă Vânzările, unde păstrarea entuziasmului e mai dificilă atunci când trecerea prin situații demotivante este mult mai frecventă decât la început de carieră. De altfel, se și înregistrează o creștere de 18% a mediei de job-uri schimbate de seniorii din acest domeniu, în raport cu juniorii din aceeași arie de activitate.

Domeniul Transporturilor e singurul care întrece Vânzările la capitolul creștere de instabilitate post junioriat, ajungând de la o medie de două job-uri înlocuite la una de 2,9, adică cu 45% mai mult decât la început de carieră.

Nici HR-ul, Financiarul  sau IT-ul  nu sunt departe de Vânzări, în timp ce doar Administrativul, Jurnalismul și Contabilitatea arată o scădere.

 

 


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri