• EUR 4.6400 RON
  • USD 3.9322 RON
  • POUND 5.2076 RON
Bucuresti
o

Se pregateste demararea programului PRIMUL CENTRU DE AGREMENT


Se pregateste demararea programului PRIMUL CENTRU DE AGREMENT
Programul “Primul centru de agrement“ are scopul de a sustine realizarea de investitii pentru crearea infrastructurii necesare desfasurarii activitatilor de agrement, prin acordarea de garantii de catre stat in procent de maximum 80% (echivalent valoric maxim 240.000 de euro/1 milion de lei/investitie) pentru creditele de investitii destinate infiintarii si dezvoltarii centrelor de acest tip.

Prin acest program se are in vedere stimularea initiativei private, prin facilitarea accesului la finantare (statul garanteaza pentru investitii considerate acum de catre institutiile de creditare ca fiind de risc, pentru ca antreprenorii nu au capacitatea de a oferi suficiente garantii), crearea si mentinerea de locuri de munca, precum si extinderea sezonului turistic. Totodata, institutiile de creditare sunt stimulate sa creeze produse de finantare specifice pe acest segment.

 

Facilitatea acordarii garantiilor de stat pentru creditele de investitii va fi destinata IMM-urilor eligibile din sectorul turismului, care isi propun sa infiinteze/dezvolte centre de agrement.

 

Programul “Primul centru de agrement“ este o noua politica publica, pe care Executivul o va promova conform Programului de Guvernare, primul pas fiind facut astazi, prin adoptarea unui Memorandum, urmand ca implementarea sa inceapa dupa aprobarea sa printr-un act normativ.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri