• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Gimnastele Ponor, Iordache, Cimpian si Crisan s-au calificat in finalele la barna si individual compus


Gimnastele Ponor, Iordache, Cimpian si Crisan s-au calificat in finalele la barna si individual compus
Gimnastele Catalina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cimpian si Ioana Crisan au obtinut, joi, calificarea in finalele la barna si individual compus la Campionatele Europene care se desfasoara in aceste zile la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

Tripla medaliata cu aur la Jocurile Olimpice, Catalina Ponor a incheiat calificarile la barna pe locul patru, fiind notata cu 14,066 puncte.Initial, Ponor se calificase si in finala de la sol, tot de pe locul patru, dar arbitrele au revenit asupra notelor, iar noul punctaj a clasat-o pe pozitia a 11-a.

 

 

Larisa Iordache, care are in palmares cinci titluri europene, s-a calificat in finala la barna de pe primul loc, ea fiind notata cu 14,566 puncte. Ea nu a obtinut insa calificarea si la paralele, unde a incheiat pe pozitia a 11-a, cu 13,833 puncte.

 

Olivia Cimpian si Ioana Crisan, aflate la primul concurs major de seniori din cariera, au obtinut calificarea in finala la individual compus de pe locurile 26 (50,481 puncte), respectiv 29 (50,199 puncte).

 

Campionatele Europene de gimnastica artistica se desfasoara in perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta editie gazduita de Romania, la startul competitiei aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin si 106 la feminin) din 37 de tari.

 

Romania este reprezentata la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cimpian, Ioana Crisan, Larisa Iordache si Catalina Ponor, iar cel masculin din Marian Dragulescu, Cristian Bataga, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurentiu Nistor si Andrei Ursache.

 

 

In concursul masculin, Romania are un singur gimnast calificat, Marian Dragulescu, acesta asigurandu-si miercuri participarea in finalele la sol si sarituri.

 

In continuare, programul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca este urmatorul:

  • vineri - finala individual compus masculin (13,00-15,45), finala individual compus feminin (17,30-19,30),
  • sambata - finale masculin la sol, cal cu manere, inele si finale feminin la sarituri si paralele (13,30-16,40),
  • duminica- finale masculin la sarituri, paralele, bara si finale feminin la barna si sol (13,30-16,40).

Foto: Federatia Romana de Gimnastica

 

 


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri