• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

FC Dinamo este de vânzare. Ionuț Negoiță îl cedează pentru patru milioane euro


FC Dinamo este de vânzare. Ionuț Negoiță îl cedează pentru patru milioane euro
Ionuț Negoiță, acționarul majoritar al FC Dinamo, și-a anunțat intenția de a vinde clubul de fotbal. Suma pentru care ar putea ceda pachetul de acțiuni deținut se ridică la patru milioane de euro.

"Decizia mea de a mă retrage e ireversibilă. 100% aceasta e decizia mea, chiar dacă în trecut am mai cochetat cu ideea însă am revenit. Prețul (n.r. - de vânzare) e unul modic, doar ca să luăm licența am dat câteva milioane. Am decis cu sufletul când am venit, pentru că nu era altă soluție. Mai am să îi dau domnului Badea (n.r. - Nicolae Badea, fostul acționar dinamovist) două milioane de euro și eu vreau încă două. Vreau să îi ofer celui care vine posibilitatea de a face performanța. Eu doar în Săftica am investit un milion de euro. Cumperi un club care are Săftica, care are autocar și zeci de mașini. Probabil doar partea materială valorează spre patru milioane", a spus Negoiță într-o intervenție telefonică la postul Digi Sport.

Negoiță a precizat că a înțeles că a făcut o greșeală preluând un club cu datorii foarte mari. Acționarul Dinamo a ținut să men'ioneze că nu va vinde jucătorii din lot în grup, dar a admis că există discuții cu alte cluburi pentru transferul jucătorilor Steliano Filip și Ionuț Nedelcearu. De altfel, în urmă cu câteva zile, Negoiță a ajuns la un acord pentru cedarea fotbalistului Valentin Costache la CFR Cluj, parafarea transferului urmând să aibă loc în pauza competițională din iarnă.

Ionuț Negoiță a devenit acționar la FC Dinamo în august 2012 când a preluat pachetul deținut de Cristian Borcea. Ulterior, Negoiță a devenit acționar majoritar cu 90 la sută în luna martie a anului 2013 după ce a achiziționat și procentele deținute de Nicolae Badea și Dragoș Săvulescu.

Foto:FC Dinamo


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri