• EUR 4.6573 RON
  • USD 3.8067 RON
  • POUND 5.2524 RON
Bucuresti
o
 

Povestea criminalului în serie care a îngrozit America


Povestea criminalului în serie care a îngrozit America
Charles Manson este unul dintre cei mai sângeroși criminali din istoria Americii. El a fost cel care a ordonat, în 1969, asasinarea actriței Sharon Tate, soția regizorului Roman Polanski. Evenimentul petrecut pe 8 august 1969 a îngrozit o lume întreagă. În momentul crimei, frumoasa actriță era însărcinată în opt luni și jumătate.

Nu a fost singura victimă, adepţii cultului condus de Manson au ucis în acea dimineaţă alte patru persoane - prin înjunghiere sau împuşcare - în reşedinţa actriţei Sharon Tate.În noaptea următoare, grupul condus de Manson a pătruns în reşedinţa soţilor Leno şi Rosemary LaBianca, patronii unui lanţ de băcănii, i-au înjunghiat mortal pe cei doi şi au folosit sângele victimelor pentru a scrie pe pereţii casei şi pe uşa frigiderului mesaje precum „Rise“ („Ridică-te“), „Death to Pigs“ („Moarte porcilor“) şi „Healter Skelter“ - un mesaj conţinând o greşeală de ortografie, ce face referire la cântecul „Helter Skelter“ al trupei The Beatles.

Sharon Tate a fost ucisă cu sânge rece

Vinovat pentru aceste masacre se face Charles Manson, care alături de discipolii săi, a ucis fără milă oameni nevinovați. Manson a înființat în deșertul californian în anii 1960 o comunitate denumită "Manson Family". El spunea că este reîncarnarea lui Hristos și a organizat o serie de crime pentru a provoca declanșarea unui război civil între persoanele caucaziene și persoanele de culoare, sperând că reprezentanții primei categorii rasiale vor ieși învingători.

Faptele lui Manson au fost atât de brutale, iar motivația atât de neînțeleasă, încât mitul lui Manson și al cultului său a rămas în conștiința publică de atunci. El a fost condamnat la moarte în 1971 alături de patru dintre discipolii lui, pentru asasinarea a șapte oameni. Pedepsele lor au fost ulterior comutate în închisoare pe viață.

Potrivit revistei New Musical Express, înainte de a comite acele crime care au şocat opinia publică americană, Charles Manson a încercat să devină un cântăreţ de succes şi a susţinut câteva concerte pe scenele din Los Angeles. Mai multe dintre înregistrările muzicale ale sale au fost lansate de-a lungul anilor din diverşi producători, care încercau să câştige bani de pe urma notorietăţii lui Manson.Trupa Guns ‘N Roses a înregistrat un cover după un cântec al lui Charles Manson, intitulat ”Look at Your Game, Girl”, ce a fost inclus pe albumul ”The Spaghetti Incident?” din 1993.

Manson a înființat în deșertul californian în anii 1960 o comunitate denumită "Manson Family"

De aproape 50 de ani, Manson este încarcerat într-o închisoare din California. În 2012, el a depus o cerere de eliberare anticipată, dar solicitarea i-a fost respinsă.

Doi ani mai târziu, în 2014, a șocat pe toată lumea cu o cerere prin care a solicitat permisiunea de a se căsători cu o femeie de 26 de ani, Afton Elaine Burton. Solicitarea lui a fost refuzată.

Presa internațională scrie că tânăra dornică să devină soția lui Manson a fost “botezată“ de acesta Star. Ea s-a mutat în apropierea închisorii Corcoran când avea 19 ani ca să fie mai aproape de el. Mai mult, și-a scrijelit un “X” în piele, pe frunte, pentru a se asorta cu svastica lui Manson.

“Da, oamenii pot să creadă că sunt nebună. Dar ei nu știu. Asta e bine pentru mine. Pentru asta m-am născut”, a declarat ea.Tânara s-a născut într-o familie religioasă, care a încuiat-o în camera ei în anii de liceu, pentru că refuza să meargă la biserica și lua droguri. În liceu a aflat despre scrierile lui Manson și l-a contactat, apoi, la 19 ani, a plecat în California, cu 2.000 de dolari, economisiți de ea. L-a vizitat în fiecare weekend, până la 5 ore pe zi.Dacă i se permitea să se căsătorească, Star ar fi fost a treia soție a criminalului, care are și trei copii.

Afton Elaine Burton a militat pentru eliberarea celui mai feroce criminal din istoria Americii

Reporterii de la The Rolling Stone îl descriu pe Manson ca pe un personaj înfiorator: ochi aprinși, păr neîngrijit, dinți cariați, o barbă stufoasă și o svastică tatuată pe frunte.

Ajuns la 83 de ani, Charles Manson are mari probleme de sănătate. Zilele trecute a fost transportat de urgență, escortat de cinci polițiști, la un spital din Bakersfield, oraș din California. "Situația nu se va îmbunătăți pentru el", a dezvăluit o sursă citată de TMZ.com. 

Charles Manson a fost spitalizat și în ianuarie pentru a fi operat din cauza unor leziuni intestinale și a unei hemoragii interne, însă medicii au considerat că era mult prea slăbit pentru a rezista acelei intervenții chirurgicale și a fost trimis înapoi la închisoare.

Cel mai fioros criminal se apropie cu pași repezi de sfârșitul unei vieți închinate răului.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri