• EUR 4.6327 RON
  • USD 3.9431 RON
  • POUND 5.2626 RON
Bucuresti
o

Bucurestiul va avea un Muzeu Kitsch-ului romanesc


Bucurestiul va avea un Muzeu Kitsch-ului romanesc
Muzeul Kitsch-ului romanesc se deschide vineri in Centrul Vechi al Capitalei. Vizitatorii au ocazia sa vada, printre cele peste 200 de exponate, carpete cu Rapirea din serai, obiecte legate de religie, pesti de cristal si alte bibelouri din perioada comunista.

Noul muzeu de tip boutique se afla la al doilea etaj al imobilului din strada Covaci numarul 6 si, pe langa sala ce gazduieste expozitia permanenta, include si o galerie.

 

Aici, potrivit proprietarului Muzeului Kitsch-ului, Cristian Lica, "orice artist roman care va vrea sa expuna in galeria de Kitsch Art de la etaj este binevenit. Nu exista decat o singura limitare: lucrarile sa fie kitschoase".

 

"Fie ca e vorba de pestele de cristal pus pe mileu, de bibelouri din perioada comunista sau de carpete cu Rapirea din serai, cele peste 200 de exponate compun o imagine de ansamblu a kitsch-ului romanesc. Aceasta poate fi dedusa si din cele sapte categorii in care au fost impartite obiectele: Dracula, religie, comunism, design interior, gypsy, modern si make your own kitsch", se arata intr-un comunicat.

 

Exponatele provin din colectia personala a proprietarului muzeului realizata de-a lungul unor ani buni cu ajutorul consignatiilor, targurilor de profil si altor colectionari si imbogatita recent cu numeroase "artefacte". Investitia lui in noua destinatie culturala se ridica la peste 15.000 de euro. "In materie de kitsch, sunt si eu diletant, la fel ca toti ceilalti. Nu cred ca exista specialisti in kitsch pentru ca nu este o stiinta. Voi tine cont de feedback-urile si ratingurile vizitatorilor pentru a face schimbari sau pentru a imbogati colectia de exponate", declara Cristian Lica.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri