• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Află care este secretul longevității!


Află care este secretul longevității!
Autorii unui studiu publicat în jurnalul ''International Psychogeriatrics''susțin că au descoperit secretul longevității. Oamenii de știință indică încăpățânarea și optimismul ca fiind trasăturile de caracter care ne ajută să avem o viață lungă.

Cercetătorii s-au concentrat în lucrarea lor pe analiza vieții în zona a nouă sate îndepărtate din regiunea Cilento din sudul Italiei unde sute de locuitori au peste 90 de ani. Studiul s-a axat pe 29 dintre locuitorii regiunii, participanții având vârste cuprinse între 90 și 101 ani. Cercetătorii au descoperit că, deși starea de sănătate fizică a acestor persoane vârstnice era mai precară în comparație cu cea a membrilor mai tineri din familiile lor, aceștia prezentau o stare mentală mai bună.

"Mai multe cercetări au fost efectuate pe adulți cu vârste înainte, însă acestea s-au concentrat cu precădere pe genetică decât pe sănătatea lor mentală sau pe trăsăturile de personalitate. Principalele teme care au reieșit din studiul nostru, și par să fie trăsături unice asociate cu o stare mai bună de sănătate fizică a acestei populații rurale, sunt optimismul, etica muncii, încăpățânarea și o puternică legătură cu familia, cu religia și cu pământul'', a declarat unul dintre autorii pricipali, dr. Dilip Jeste, profesor de psihiatrie și neuroștiințe la Facultatea de Medicină a Universității din San Diego, California.

Dintre acestea, s-a remarcat afecțiunea față de pământ. ''Dragostea persoanelor din acest grup față de pământul lor este o temă comună și le oferă un scop în viață. Majoritatea încă efectuează munci în cadrul gospodăriilor și al suprafețelor de pământ. Ei spun: 'Aceasta este viața mea și nu voi renunța la ea", a explicat Anna Scelzo, membră a echipei de cercetători, asistent în domeniul sănătății mintale în Chiavarese, Italia.

Oamenii de știință au mai descoperit că aceste persoane vârstnice aveau însușiri semnificativ mai bune în ceea ce privește încrederea în sine și luarea deciziilor în comparație cu semenii lor de 50, 60 și 70 de ani. ''Acest paradox al înaintării în vârstă susține ideea că starea de bine și (nivelul de) înțelepciune se accentuează proporțional cu vârsta, chiar dacă sănătatea fizică se deteriorează'', a adăugat Jeste.

Cercetătorii au declarat că intenționează să continue să monitorizeze persoanele participante la acest studiu, care ''nu doar supraviețuiesc, ci prosperă și se dezvoltă'', pentru o mai bună ''înțelegere a sănătății și a capacităților funcționale la toate grupele de vârstă''.

Foto-Pixabay.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri