• EUR 4.6346 RON
  • USD 3.9285 RON
  • POUND 5.2711 RON
Bucuresti
o

11 sfaturi pentru o bătrânețe fericită


11 sfaturi pentru o bătrânețe fericită
Reprezentanții unui grup de asociații din Marea Britanie au formulat un set de 11 sfaturi care ne pot ajuta să avem o bătrânețe fericită.

Menținerea siluetei, renunțarea la fumat și adoptarea unei diete sănătoase par deja soluții evidente pentru atingerea unei vârste înaintate. Însă oamenii care vor să aibă parte de o bătrânețe fericită ar trebui să caute în colecțiile de discuri ale nepoților lor albumele grupului One Direction, afirmă autorii acestui ghid de sfaturi.

Ascultarea pieselor pop ale trupelor de băieți face parte din acest plan în 11 pași alcătuit de Ready for Ageing Alliance, un proiect alcătuit din mai multe organizații de caritate, precum Age UK și Alzheimer's Society.

Pensionarii sunt îndemnați să rămână activi din punct de vedere mintal

Una dintre recomandările specialiștilor britanici stipulează: "Țineți pasul cu copiii. Lumea se schimbă în jurul nostru. Păstrați-vă mintea activă și angajată, de la noile tehnologii și până la noile atitudini. Asigurați-vă că nu ratați nimic și folosiți-vă de orice ocazie pentru a sta de vorbă cu persoanele tinere. Încercați să navigați pe internet. Ascultați piesele trupei One Direction (măcar o dată)".

Printre celelalte recomandări se află activități variate, precum practicarea de exerciții fizice, realizarea de economii, plătirea datoriilor, renuntarea la fumat și adoptarea unei diete sănătoase, în paralel cu reducerea consumului de alcool.

Pensionarii sunt îndemnați să rămână activi din punct de vedere mintal, prin rezolvarea jocurilor de cuvinte încrucisate, și să se pregătească pentru provocări neașteptate, precum apariția unor probleme de sănătate, moartea unor rude apropiate și pierderea locului de muncă.

Alte recomandări vizează menținerea prietenilor și lărgirea cercului de cunoștințe, adaptarea locuințelor pentru a corespunde mai bine cerințelor, inițierea de discuții despre procesul de îmbătrânire și "considerarea pozitivă a pensionării".

 

 


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri