• EUR 4.6400 RON
  • USD 3.9322 RON
  • POUND 5.2076 RON
Bucuresti
o

Un nou record marca Michael Jackson: Albumul Thriller a ajuns la vanzari de 33 de milioane de copii in SUA


Un nou record marca Michael Jackson: Albumul Thriller a ajuns la vanzari de 33 de milioane de copii in SUA
Albumul mitic ''Thriller'' al lui Michael Jackson a doborat joi un record in materie de vanzari, fiind vorba de 33 de milioane de copii in SUA de la lansarea sa in 1982.

Acest nou record inregistrat de Recording Industry Association of America (RIAA), asociatia industriei muzicale din SUA, a fost doborat la doar un an de zile de la data lansarii sale in formatul pentru platformele de streaming. ''Thriller'', care contine ''Beat It'' si ''Billie Jean'', nu pare inca dispus sa cedeze coroana de cel mai bine vandut album din toate timpurile.

 

Albumul a fost lansat intr-o perioada de aur pentru economia discului, stimulata de difuzarea albumelor pe canalul muzical MTV. Vanzarile de albume s-au prabusit in decursul ultimului deceniu concomitent cu dezvoltarea segmentului online de ascultare a muzicii precum si a serviciilor de streaming care au generat incasari.

 

Al doilea cel mai vandut album in SUA ''Their Greatest Hits (1971-1975)'' al grupului Eagles s-a vandut in 29 de milioane de exemplare, scrie AGERPRES.

 

Mostenitorii lui Michael Jackson afirma ca albumul ''Thriller'' s-a vandut in peste 105 milioane de exemplare in intreaga lume, chiar daca datele la nivel mondial sunt dificil de cuantificat. Albumul ''Bad'' al lui Michael Jackson care a fost lansat in 1987 s-a vandut in 10 milioane de exemplare, conform asociatiei RIAA, citata de AFP.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri