• EUR 4.6346 RON
  • USD 3.9285 RON
  • POUND 5.2711 RON
Bucuresti
o

Hitul Tutti Frutti în variantă modernă. Primul album al lui Little Richard este reeditat


Hitul Tutti Frutti în variantă modernă. Primul album al lui Little Richard este reeditat
Unul dintre cele mai cunoscute hituri “Tutti Frutti” revine în atenția publicului. Primul album al lui Little Richard din 1957, pe care era inclus și acest cântec este reeditat la 60 de ani de la lansare.

În acest mod valorosul material discografic se va bucura de o a doua tinerețe, iar noile generații vor putea asculta vocea puternică a lui Richard Wayne Penniman, numele adevărat al cântărețului Little Richard.

Little Richard a fost un precursor a ceea ce s-a numit mai târziu rock'n'roll. El a impresionat prin sunetele puternice și prin acompaniamentul cu pianul său rapid. Cântărețul este unul dintre primii artiști care, la fel ca și Chuck Berry, a sedus deopotrivă publicul alb și de culoare din SUA, declanșând scene care au marcat liniștiții ani '50. The Beatles, care s-au confruntat cu efuziuni similare ani mai târziu, îl considerau pe Little Richard un mentor și au cântat în deschiderea concertului său din Anglia.

Albumul "Here's Little Richard" (1957) permite, datorită unui CD cu demo-uri, ilustrarea preciziei și controlului pianistului și cântărețului american. "Oamenii spun că Little Richard este un om sălbatic. Dar era foarte profesionist în studio și au realizat aceste cântece foarte repede", a explicat Chris Morris, un specialist care a supervizat reeditarea albumului pentru Craft Recordings. "Tutti Frutti", de exemplu, un cântec de referință, nu a necesitat decât 15 minute pentru a fi compus.

Little Richard va împlini în decembrie 85 de ani.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri