• EUR 4.6346 RON
  • USD 3.9285 RON
  • POUND 5.2711 RON
Bucuresti
o

Ce spune Bob Dylan despre cantareata Amy Winehouse?


Ce spune Bob Dylan despre cantareata Amy Winehouse?
Bob Dylan o caracterizeaza pe regretata Amy Winehouse drept ultima mare artista care a dat dovada de personalitate.

Intr-o lunga discutie cu scriitorul Bill Flanagan,postata pe site-ul artistului, laureatul premiului Nobel pentru Literatura a vorbit despre cantareata excentrica, care a murit in 2011 la varsta de 27 de ani. "Ea a fost ultima mare personalitate", a apreciat Bob Dylan.

 

In varsta de 75 de ani, cantaretul si-a exprimat aprecierea pentru alte doua interprete, Valerie June si Imelda May. Stilurile celor doua au influente de blues si folk.

 

Fapt mai putin asteptat, noteaza AFP, el a parut sa-i aprecieze si pe rockerii galezi de la Stereophonics.

 

Artistul a vorbit in termeni foarte elogiosi despre legenda folk-ului Joan Baez, cu care a avut o relatie la un moment dat. Cei doi s-au despartit in anii '60 si Bob Dylan si-a cerut scuze cateva decenii mai tarziu pentru modul in care a tratat-o pe cantareata. "Vocea ei era precum cea a sirenelor din insulele grecesti. Era suficient numai sunetul vocii ei pentru a te vraji. Era seducatoare", a spus el. "Trebuia sa te legi ca in Odiseea si sa-ti astupi urechile pentru a nu o auzi. Te facea sa uiti cine esti", a adaugat Dylan, referindu-se la epopeea lui Ulise scrisa de Homer, scrie AGERPRES.

 

 

Artistul, foarte zgarcit cu declaratiile publice, aproape ca nu a vorbit despre premiul Nobel care i-a fost decernat, pe care nici nu s-a dus sa-l ridice din Suedia.

 

El i s-a confesat lui Bill Flanagan inainte de lansarea albumului sau "Triplicate", la 31 martie, pe care canta melodii ale lui Frank Sinatra. Pentru Bob Dylan, reinterpretarea muzicii este o parte integranta a creativitatii. "Exista mereu precedente, aproape totul este copia a altceva", a afirmat el, subliniind ca autorii cantecelor se inspira uneori dintr-un articol de presa, un panou sau o nuvela. "Odata ce iti vine ideea, tot ceea ce vezi, citesti, gusti sau simti devine o aluzie. Este arta de a transforma lucrurile", a apreciat el. "Nu servesti cu adevarat arta, arta te serveste pe tine, iar asta nu este, in orice caz, decat o expresie a vietii, nu viata reala", a mai declarat cantaretul.

 

Intr-o alta parte a interviului sau el ia in ras reputatia lui de artist nepoliticos, dezagreabil cu ceilalti cantareti cu care imparte scena. "De ce ar vrea ei sa-si petreaca timpul cu mine? Eu stau cu grupul meu atunci cand sunt in turneu", a spus Bon Dylan.

 

Foto: Facebook.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri