• EUR 4.6551 RON
  • USD 3.9650 RON
  • POUND 5.2461 RON
Bucuresti
o

Armata Rosie a sustinut primul concert dupa accidentul de avion


Armata Rosie a sustinut primul concert dupa accidentul de avion
Faimosul Cor al Armatei Rosii a sustinut primul sau concert, la Moscova, dupa ce si-a refacut randurile printr-un concurs la nivel national.

"Corul Armatei Rosii a fost alaturi de rusi in momente dificile, este acum randul nostru sa fim alaturi de ei", a declarat adjunctul ministrului rus al apararii Nikolai Pankov.

 

Intr-un teatru din Moscova detinut de armata rusa, corul a intonat cele mai cunoscute cantece patriotice si populare in fata rudelor victimelor, a ofiterilor superiori ai armatei ruse si a 100 de militari in termen entuziasti. "Din copilarie am visat sa fac parte din acest cor", a declarat un Alexei Martirossian, un tanar corist care a crescut intr-o familie de militari.

 

Alaturi de alte peste 2.000 de persoane, Alexei a participat la un concurs organizat la nivel national de catre Corul Armatei Rosii, fondat in 1928 si alcatuit din doua formatiuni: Ansamblul Alexandrov si Ansamblul academic al Gardei Nationale Ruse.

 

La data de 25 decembrie, corul Armatei Rosii a pierdut 64 din membri, printre care si pe directorul sau, Valery Khalilov, intr-un accident al unui avion militar care s-a prabusit in Marea Neagra.

 

Repertoriul sau, care include in prezent peste 2.000 de piese, uneori acompaniate de o coregrafie acrobatica, este cunoscut in intreaga lume prin nenumaratele turnee ale corului in strainatate, in timpul si dupa epoca sovietica. Dupa o serie de concerte la Moscova, corul Armatei Rosii se va afla in Franta pentru un turneu in perioada 21-26 martie, care va debuta la Lyon si se va incheia la Paris.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri