• EUR 4.6400 RON
  • USD 3.9322 RON
  • POUND 5.2076 RON
Bucuresti
o

The Other Side of Hope, ultimul film facut de Aki Kaurismaki . Regizorul finlandez renunta la activitatea cinematografica


The Other Side of Hope, ultimul film facut de Aki Kaurismaki . Regizorul finlandez renunta la activitatea cinematografica
Regizorul finlandez Aki Kaurismaki a anuntat joi ca renunta la activitatea cinematografica, in plin festival international al filmului de la Berlin unde el ar putea castiga Ursul de Aur cu a doua parte a ceea ce a fost initial o trilogie despre migranti, scrie joi AFP.

''Am mai spus acest lucru, dar de data aceasta este chiar adio! Suntem foarte aproape de a admite ca acest film este ultimul pentru mine'', a spus regizorul finlandez pentru televiziunea publica Yle, facand referire la pelicula ''The Other Side of Hope''.Aceasta comedie tragica spune povestea unui sirian care cere azil in Finlanda. ''Sunt obosit. Vreau sa incep sa imi traiesc viata mea, in sfarsit'', a explicat regizorul de 59 de ani, noteaza AGERPRES.

 

''The Other Side of Hope'', care a fost aclamat la proiectia de marti de la Berlinala, se numara printre filmele favorite pentru adjudecarea sambata a premiului cel mare al festivalului. Filmul evoca intr-un mod melancolic modul in care lupta tanarul Khaled, interpretat de un actor sirian emigrat in Finlanda, Sherwan Haji, pentru a fi acceptat.

 

Filmul ''Le Havre'' (2011), care urmareste soarta unui tanar african intr-un oras port francez, a fost recompensat cu Premiul international al criticii la Festivalul international de la Cannes din 2011 si premiul Louis-Delluc in acelasi an.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri