• EUR 4.6573 RON
  • USD 3.8067 RON
  • POUND 5.2524 RON
Bucuresti
o
 

Cele mai bune filme din 2017


Cele mai bune filme din 2017
Institutul American de Film (AFI) a dat publicitații lista celor mai bune zece filme ale anului 2017.''The Post'', un film despre libertatea presei, ''Call Me By Your Name'', o povestea de dragoste dintre doi bărbați, pelicula despre cel de-Al Doilea Război Mondial ''Dunkirk'' și filmul cu supereroina ''Wonder Woman'' sunt în top.

Pe lista dată publicității de AFI se află producții care s-ar putea afla și printre câștigătorii prestigioaselor premii cinematografice de anul viitor. În top mai apar ''Get Out'', un thriller psihologic despre tensiuni rasiale, ''Lady Bird'', povestea maturizării unei adolescente, fantezia romantică ''The Shape of Water'', comedia romantică ''The Big Sick'', comedia neagră ''Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'' și drama ''The Florida Project''.

Nominalizările AFI nu sunt competiționale și nu există un film care câștigă marele premiu, în schimb, peliculele sunt selectate pentru că ''își aduc contribuția la dezvoltarea artei cinematografice, îmbogățesc moștenirea culturală a formelor artistice americane, reprezintă surse de inspirație pentru public și artiști și își aduc contribuția la dezvoltarea societății americane''.

Filmul Call Me By Your Name spune o poveste de dragoste dintre doi bărbați

Lista AFI este o avanpremieră la sezonul premiilor de la Hollywood care va debuta în forță săptămâna viitoare cu nominalizările pentru Globurile de Aur și premiile Screen Actors Guild.

Nominalizările la premiile Oscar vor fi anunțate în ianuarie. Nominalizările AFI acoperă o gamă largă de filme cu tematici diverse, de la istorii personale, la politică, conflicte rasiale sau probleme ale femeilor. ''Lady Bird'' și ''Wonder Woman'' sunt regizate de femei, în timp ce ''The Big Sick'', ''The Shape of Water'' și ''Get Out'' au fost scrise și regizate de persoane de culoare.

AFI a ales, de asemenea, cele mai bune producții de televiziune ale anului, printre care se numără fantezia medievală produsă de HBO ''Game of Thrones'', serialul ''Big Little Lies'', cu personaje principale femei, serialul SF plasat în anii '80 produs de Netflix ''Stranger Things'' și distopia ''The Handmaid's Tale'', produsă de Hulu.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri