• EUR 4.6400 RON
  • USD 3.9322 RON
  • POUND 5.2076 RON
Bucuresti
o

Un nou record pentru Basquiat:Un tablou s-a vandut cu 110,5 milioane dolari


Un nou record pentru Basquiat:Un tablou s-a vandut cu 110,5 milioane dolari
Casa de licitatii Sotheby's a vandut un tablou din seria “Untitled” al lui Jean-Michel Basquiat cu 110,5 milioane de dolari, un record pentru pictorul newyorkez.

Tabloul "Untitled" (1,83 m sur 1,73 m) din 1982 care reprezinta un craniu negru din profil pe un fond albastru a fost adjudecat dupa zece minute de ofertare. Precedentul sau record data din 2016.

 

 

Un alt tablou al sau din seria "Untitled" de dimensiuni mari (2,38 m sur 5m) a atins atunci suma de 57,2 de milioane de dolari la o licitatie organizata de Christie's.

 

Joi, pretul de pornire a licitatiei a fost fixat la 57 de milioane de dolari, aproape un record pentru un pictor care s-a facut cunoscut sub pseudonimul SAMO realizand graffiti pe zidurile din New York. Vanzarea a fost transata rapid intre un cumparator prezent in sala si un altul care a urmarit tranzactia prin telefon. Primul a oferit 97 de milioane de dolari, cedand ulterior in fata celui de-al doilea care a oferit 98 de milioane, la care a fost adaugat comisionul. Bataia finala de ciocan a licitatiei a fost salutata cu ovatii de publicul din sala si cu fluieraturi admirative.

 

Foto: Sotheby's


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri