• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

O carte document: AL TREILEA REICH vorbește despre ascensiunea și derapajele lui Hitler și ale partidului nazist


O carte document: AL TREILEA REICH vorbește despre ascensiunea și derapajele lui Hitler și ale partidului nazist
Editura All ne propune o carte în care este prezentat unul dintre cele mai negre personaje ale istoriei: Hitler.

"Al Treilea Reich" poartă semnatura istoricului și politologului britanic David G. Williamson.

 

Autorul reconstituie cu documente de epocă un fenomen istoric de proporții colosale și creează astfel o lucrare istorică de excepție.

 

Al Treilea Reich (1933-1945) a avut un impact global, iar controversele privind acest moment înspăimântător din istoria mondială sunt foarte aprinse. Acțiunile sale de distrugere au funcționat ca un catalizator pentru Războiul Rece și au condus la divizarea Germaniei timp de 45 de ani. Au accelerat procesul de decolonizare și au stat la baza creării statului Israel.

 

Autorul cercetează cu minuțiozitate politicile interne și externe ale regimului nazist. Mai mult decât atât, analizează cauzele popularității lui Hitler și prezintă succesiunea evenimentelor care au provocat Holocaustul. Problema rasială a dominat toate aspectele politicii naziste. Dictatorul și subordonații săi au decis să extermine minoritățile străine de pe teritoriul Germaniei, dar și persoanele de origine germană care sufereau de boli mintale sau aveau un handicap irecuperabil. Ținta lor de a crea un popor arian, care să își păstreze cu orice preț sănătatea și puritatea rasială, a provocat suferințe cumplite și a condus la sfârșitul dezastruos al celui de-al Treilea Reich.

 

Lucrarea cuprinde hărți, tabel cronologic, dicționar de personalități, documente și interpretări detaliate.

 

David G. Williamson a scris o multitudine de lucrări despre istoria modernă a Germaniei și a Europei. Mai exact, este specializat în istoria Germaniei din secolul al XIX-lea și din prima parte a secolului XX și în istoria militară a celui de-Al Doilea Război Mondial. Printre volumele sale se numără "Asedierea Maltei", 1940-1942, "Trădarea Poloniei: Invazia nazistă și sovietică din 1939", "Al Treilea Reich" și "Bismark și Germania".


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri