• EUR 4.6573 RON
  • USD 3.8067 RON
  • POUND 5.2524 RON
Bucuresti
o
 

Muzeul Satului găzduiește Târgul de Sfântul Dumitru


Muzeul Satului găzduiește Târgul de Sfântul Dumitru
Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" găzduiește, de joi până duminică, un târg cu produse tradiționale românești ce reunește meșteri populari din întreaga țară. Târgul este organizat cu ocazia sărbătoririi Sfântului Dumitru, protectorul spiritual al instituției muzeale.

Evenimentul are ca scop atât refacerea atmosferei vechilor târguri care aveau loc în preajma marilor sărbători religioase, cât și promovarea artei tradiționale românești. "Vizitatorii vor avea ocazia să admire arta meșterilor populari care dau viață lutului, lemnului, ce presupune tehnica încondeierii ouălor sau realizarea de măști pentru apropiatele sărbători de iarnă. Totodată, cei interesați pot participa la atelierele de creație deschise cu această ocazie: olărit, țesut, opincărit, pictură de icoane pe sticlă, podoabe populare", precizează Muzeul Satului.

În cadrul târgului, cu ocazia Centenarului formării statului național unitar român, va fi lansat volumul "Familia țărănească în România. Un secol de fotografie", în prezența academicianului Sabina Ispas și a dr. Ion Ghinoiu. Programul include și piese de teatru, expoziții de fotografie, spectacole de dansuri și cântece românești, dar și din folclorul minorităților etnice.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri