• EUR 4.6573 RON
  • USD 3.8067 RON
  • POUND 5.2524 RON
Bucuresti
o
 

Muzeul Țării Crișurilor din Oradea va fi reabilitat cu bani europeni


Muzeul Țării Crișurilor din Oradea va fi reabilitat cu bani europeni
Muzeul Țării Crișurilor din Oradea va fi reabilitat cu bani europeni. Proiectul, în valoare totală de 21,6 milioane lei, este finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020 și presupune lucrări de amenjare și dotări interioare pentru clădirea monument istoric în care este adăpostit Muzeul Țarii Crișurilor din Oradea.

În cadrul acestei investiții se vor realiza și lucrări de amenajare a spațiului public aferent curții muzeului, în suprafață de 20.800 mp, reablitarea porții principale de acces (parte integrantă din monumentul istoric), curățarea terenului și amenjarea spațiului verde, construirea unui amfiteatru, amenajarea unui spațiu de așteptare, repararea fântânii după intervențiile aferente proiectului, pavarea aleilor (inclusiv montarea de benzi tactile pentru nevăzători), parcări, repararea și completarea împrejmuirii, restaurarea cabinei de pază, realizarea unui sistem de iluminat arhitectural precum și montarea de mobilier urban.

Se estimează că peste trei ani, după finalizarea implementării proiectului, ca urmare a restaurării și promovării acestui obiectiv de patrimoniu, numărul vizitatorilor va depăși 30.000/an.

Se vor bucura de această atracție turiștii români și străini, grupurile organizate de elevi și studenți din toată țara, familiile cu copii (atrase de ambianța plăcută și de acțiunile cu rol cultural-educativ care vor avea loc aici), publicul specializat în domeniul culturii, istoriei, științelor naturale și etnologiei, comunitatea locală, persoanele care vor beneficia de locurile de muncă nou create și agenții economici.

Foto- Muzeul Țării Crișurilor din Oradea Facebook


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri