• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Erotismul se vinde bine. O licitatie avand aceasta tema a inregistrat vanzari de peste 6 milioane euro


Erotismul se vinde bine. O licitatie avand aceasta tema a inregistrat vanzari de peste 6 milioane euro
O licitatie avand drept tema erotismul, sexul si dragostea a inregistrat joi vanzari de peste 6 milioane de euro la Londra, a indicat casa de licitatii Sotheby's, organizatoarea evenimentului, citata de AFP.

Peste jumatate din cele 150 de piesele ale catalogului "Erotic: Passion & Desire" au depasit preturile estimate de vanzare, a subliniat casa de licitatii, precizand ca vanzarile au totalizat 5,3 milioane de lire sterline (6,2 milioane de euro).

 

"La Grande Nevrose", o marmura alba, de Jacques Loysel, realizata la sfarsitul secolului al XIX-lea, a fost vedeta licitatiei, fiind pentru prima data cand aceasta opera de arta este scoasa la vanzare. Sculptura, care reprezinta un nud feminin, extrem de tensionat, a fost achizitionata pentru suma de 1,8 milioane de lire sterline, de peste zece ori pretul estimat, scrie AGERPRES.

 

Un desen al lui Egon Schiele, "Akt" ('Nud"), a fost vandut pentru 224.750 de lire, iar o lucrare a lui Gustav Klimt pentru 175.000 de lire.

 

Licitatia a oferit, de asemenea, sculpturi romane indraznete, fotografii explicite ale Helmut Newton, Robert Mapplethorpe si Man Ray, miniaturi indiene vechi, stampe japoneze erotice, un pat de mahon extravagant pe spatarul caruia era sculptata o femeie goala sau o masa rotunda cu picioare in forma de penis.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri