• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

CITEȘTE! ‘Ce-am mai râs! O poveste serioasă’ de William Saroyan


CITEȘTE! ‘Ce-am mai râs! O poveste serioasă’ de William Saroyan
Scriitorul William Saroyan reușește să creioneze în cartea ‘Ce-am mai râs! O poveste serioasă’o poveste densă în care vorbește despre o America a dramelor mărunte, consumate în taină.

În centrul acțiunii romanul oferit de Litera îl regăsim pe Evan Nazarenus, profesor universitar. El se întoarce acasă după două luni petrecute la o școală de vară în Nebraska, nerăbdător să petreacă câteva săptămâni împreună cu soția și cei doi copii în Clovis, un orășel în care fratele său are o locuință de vară. Dar, la scurt timp după ce sosesc pentru mult așteptata vacanță, Swan, soția lui Evan, îl anunță că este însărcinată și că nu el este tatăl viitorului copil.

 

Această veste îl șochează și îl îndurerează profund pe Evan, însă, de dragul copiilor, el decide să păstreze tăcerea. Dar un secret de familie de un asemenea calibru e greu să fie ascuns privirilor iscoditoare cu care sunt întâmpinați nou-veniții de către locuitorii orașului.

 

Ce-am mai râs! este o dramă de familie tulburătoare, ale cărei personaje, oameni obișnuiți puși într-o situație-limită, sunt conturate cu mare sensibilitate de William Saroyan, unul dintre cei mai mari prozatori ai secolului XX.

 

Scriitorul William Saroyan este laureat al Premiului Pulitzer. Din creația sa, la Editura Litera va mai apărea volumul Tânărul neînfricat de la trapezul zburător și alte povestiri.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri