• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Când înflorește liliacul, un roman de debut impresionant


Când înflorește liliacul, un roman de debut impresionant
Editura Litera propune un nou roman incitant. Când înflorește liliacul este o carte care reda personaje și evenimente reale. Scriitoarea Martha Hall Kelly reușește să construiasca într-un mod spectaculos acțiunea, oferindu-le cititorilor posibilitatea de a trăi intens acțiunea.Cartea a apărut în colectia Blue Moon.

Personajele centrale ale poveștii sunt trei femei puternice: Caroline Ferriday, Herta Oberheuser, Kasia Kuzmerick. Fiecare dintre ele face parte dintr-o altă tabără, dar vor ajunge ca destinele lor să fie legate. Acțiunea cărții este plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

 

Când înflorește liliacul este un roman din genul ficțiune istorică și marchează debutul scriitoarei Martha Hall Kelly.

 

Newyorkeza Caroline Ferriday este ocupată până peste cap cu postul de la consulatul francez și cu o nouă iubire la orizont. Dar lumea ei se schimbă dramatic atunci când armata lui Hitler invadează Polonia în septembrie 1939 vizând cucerirea Franței.

 

Peste ocean, Kasia Kuzmerick, o adolescentă poloneză, simte cum viața lipsită de griji pe care o duce e pe cale să se sfârșească pe măsură ce e tot mai ocupată cu rolul ei de curier pentru mișcarea de rezistență. Într-o atmosferă tensionată de supraveghere și suspiciune, un pas greșit poate avea consecințe grave.

 

Pentru tânăra și ambițioasa doctoriță germană Herta Oberheuser, un anunț de angajare ca medic guvernamental pare biletul de evadare dintr-o viață pustie și șansa nesperată de a-și practica profesia. Însă ea se trezește prinsă ca într-o capcană pe un tărâm plin de secrete și dominat de bărbați.

 

Destinele acestor trei femei se intersectează după ce Kasia este trimisă la Ravensbrück, faimosul lagăr de concentrare nazist pentru femei. Vor reuși Caroline și Kasia să le facă dreptate acelora pe care istoria i-a uitat?

 

Extrem de emoționant și memorabil... Acest roman de debut impresionant ar trebui să prezinte un interes special pentru cititorii de cărți de ficțiune istorică și pentru cluburile de carte asupra cărora Privighetoarea de Kristin Hannah și Toată lumina pe care nu o putem vedea de Anthony Doerr au produs o impresie deosebită”, comentează Library Journal.

 

Inspirată de evenimente și de oameni reali, Martha Hall Kelly a spus povestea a trei femei, plasată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, care dezvăluie curajul, lașitatea și cruzimea acelor zile. Aceasta face parte din istorie – istoria feminină – și nu ar trebui să fie uitată”, declară Lisa See


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri