• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

BANCHERUL DIAVOLULUI vine în România!


BANCHERUL DIAVOLULUI vine în România!
Unul dintre cele mai importante evenimente editoriale ale anului este lansarea, pe 25 noiembrie, la Târgul Gaudeamus, a cărții BANCHERUL DIAVOLULUI (CUM AM DISTRUS SECRETUL BANCAR ELVEȚIAN).

Autorul Bradley C. Birkenfeld, fost angajat al băncii elvețiene UBS, vine cu această ocazie în România.

 

 

Bestseller internațional, BANCHERUL DIAVOLULUI dezvăluie o poveste reală legată de afacerile din spatele sistemului bancar elvețian. De asemenea, vorbește despre un sistem juridic corupt, în care cel care scoate la lumină adevărul este pedepsit.

 

Bradley Birkenfeld și-a început cariera bancară la State Street Bank & Trust din Boston, departamentul de tranzacții valutare. În 1994, a avertizat FBI în legătură cu unele activități ilegale ale State Street Bank, dar nu au fost demarate investigații. În 1996, a fost angajat ca bancher privat la banca Credit Suisse, iar în 1998 s-a mutat la Barclay’s Bank.

 

În 2001, Birkenfeld a început să lucreze la UBS, sediul din Geneva, Elveția, ca bancher privat, oferind servicii de management al activelor, prin orientarea investițiilor (mobiliare și imobiliare), inclusiv „eficientizarea“ plăților de taxe fiscale. Principala lui responsabilitate era să convingă americani bogați să-și mute fondurile la UBS ca să evite plata taxelor fiscale.

 

Astăzi Bradley Birkenfeld este cunoscut lumii întregi pentru curajul de a dezvălui opiniei publice un caz de evaziune fiscală uriaș.Gestul său l-a costat, fiind condamnat la 2 ani și jumătate închisoare.

 

De-a lungul timpului în care a fost bancher privat al băncii elvețiene UBS, autorul a dus o viață de lux cu mașini Ferrari, cover girls, șampanie scumpă și bani care curgeau ca la robinet. Ca și apa, banii cu care lucra circulau invizibili și anonimi prin conturi offshore. Birkenfeld a fost unul dintre aceia care secretizează sume enorme (fără plata taxelor) pentru clienții lor super-bogați. La un moment dat, a descoperit afacerile și înțelegerile din spatele fortăreței UBS. Parțial din motive etice, dar mai ales din instinct de auto-apărare, și-a deconspirat angajatorii atunci când și-a dat seama că UBS avea un plan conform căruia urma să-și arunce proprii angajați în cușca leilor. El adună informații șocante, detaliate, și liste cu nume de clienți, face legăturile dintre toate acestea și oferă totul Departamentului American de Justiție. Justiția americană se folosește de toate datele primite, dar în același timp îl reține pentru investigații și îl condamnă în mod nedrept la 2 ani și jumătate închisoare.

 

 

În momentul în care i s-a adus la cunoștință sentința dură, Bradley Birkenfeld a declarat pentru CBS că se consideră pedepsit pe nedrept după ce a denunţat fiscului american 19.000 de clienţi ai UBS, la care aceştia investiseră în total circa 20 de miliarde de franci elveţieni (13,5 miliarde de euro). "Din totalul celor 19.000 de deţinători de conturi în bancă, eu sunt singurul care merge în închisoare. Şi niciun bancher elveţian. Le-am livrat cel mai mare scandal de fraudă fiscală din lume. Am demascat 19.000 de criminali internaţionali. Şi mă duc în închisoare pentru asta ?", declara, în 2010, fostul bancher.

 

Legislația americană prevede că Fiscul trebuie să-și recompenseze informatorul cu până la 30 % din sumele recuperate. Și cum Brad Birkenfeld este cel mai important avertizor din istorie, singurul om care a dezvăluit cea mai mare fraudă fiscală din lume: 19 000 de conturi-client desecretizate, 780 de milioane de dolari recuperați de IRS (fiscul american), el a fost recompensat cu suma record de 104 milioane dolari.

 

Și astfel Brad Birkenfeld a dărâmat zidurile din jurul sistemul bancar elvețian!

 

Experiențele intense trăite l-au făcut pe Bradley Birkenfeld să aștearnă totul pe hârtie și așa s-a născut BANCHERUL DIAVOLULUI, o carte explozivă care reușește să-și țină cititorul cu sufletul la gura de la prima până la ultima pagină.

 

Editura Minerva, componentă a Trustului Megapress,a achiziționat drepturile de autor pentru această carte și urmează să o lanseze în cadrul Târgului Gaudeamus.

 

Cu această ocazie, editura a reușit performanța de a-l aduce în fața publicului din țara noastră chiar pe autor. Bradley Birkenfeld nu este cu totul străin de aceste meleaguri, ediția în limba română a cărții fiind dedicată memoriei bunicului său, născut în România.

 

Una dintre cele mai bune cărți despre infracțiunile corporatiste care a fost scrisă vreodată“, comentează Corporate Crime Reporter.

 

Bradley Birkenfeld – cel mai important informator financiar din toate timpurile.“, notează CNBC (publicație americană pentru și despre piețele de capital).

 

Dacă o singură persoană poate fi creditată că a atras atenția populației asupra lumii offshore, atunci este vorba de Bradley Birkenfeld.“, scrie Financial Times.

Foto: www.lucifersbanker.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri