• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Afacerile Orange România sunt în creștere


Afacerile Orange România sunt în creștere
Orange România a realizat, în trimestrul al treilea al acestui an, o cifră de afaceri în valoare de 277,2 milioane de euro, în creştere cu 10,4% faţă de perioada similară din 2016. Creșterea a fost posibilă, în principal, datorită evoluției pozitive a utilizării datelor mobile şi de consolidarea numărului de clienţi.

La 30 septembrie 2017, Orange România oferea servicii mobile şi fixe pentru 10.331.000 clienţi, în creştere cu 2,5% comparativ cu trimestrul precedent. Traficul de internet mobil şi-a păstrat rata de creştere, în trimestrul III acesta dublându-se faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Similar trimestrului doi, traficul 4G a crescut de 3,5 ori comparativ cu trimestrul anterior. La 30 septembrie 2017, 2,9 milioane de clienţi foloseau serviciile Orange 4G, cu peste 50% mai mulţi comparativ cu finalul trimestrului trei 2016. Reţeaua 4G a companiei acoperea la finele lui septembrie 90,9% din populaţia ţării, iar cea 4G+ era disponibilă în 68 de oraşe.

"Creşterea traficului mobil este influenţată de evoluţiile pozitive în ceea ce priveşte numărul de utilizatori de internet mobil şi vânzarea de smartphone-uri, care a înregistrat cu 14% mai mult în T3 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Se observă, de asemenea, o predilecţie pentru terminale smartphone de top care facilitează accesul la tehnologie şi servicii inovative. Aceasta a determinat şi o utilizare sporită a serviciului Apel 4G, care numără peste jumătate de milion de utilizatori la finalul lunii septembrie 2017, de 3 ori mai mult decât în septembrie 2016", precizează Orange România.

Apetenţa clienţilor pentru dispozitivele conectate (ceasuri inteligente, brăţări fitness, roboţi, ceasuri pentru copii, ochelari VR, console de gaming, smart TV) este în creştere.

Astfel, vânzările generate de aceasta categorie de produse a înregistrat o creştere de 90% în al treilea trimestru al anului 2017, comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut.

În plus, interesul pentru obiectele conectate pentru casă creşte, volumele înregistrând o evoluţie pozitivă, de peste 30%, faţă de trimestrul 3 din anul precedent.

La 30 septembrie 2017, serviciul de televiziune prin cablu şi satelit, Orange Home TV, număra aproximativ 369.000 clienţi, în creştere cu aproximativ 17% faţă de aceeaşi perioada a anului 2016. Serviciile fixe în bandă largă aveau peste 138.000 de abonaţi la finalul trimestrului 3, în creştere cu 12% faţă de trimestrul anterior.

"Acest trimestru a fost unul de consolidare pe toate planurile, fie că vorbim despre continuarea investiţiilor în reţea sau despre clienţii care au ales Orange pentru servicii telecom fixe şi mobile. Redresarea consumului a continuat să se resimtă şi în telecom, clienţii Orange îndreptându-se către produse digitale de top, precum smartphone-uri şi obiecte conectate. Îmbunătăţirile pe care le-am adus ofertelor şi investiţiile în reţea s-au bazat în special pe feedback-ul primit de la clienţi. Este un proces care a dat rezultate în privinţa satisfacţiei clienţilor şi pe care ne propunem să îl continuăm şi în viitor", a declarat Liudmila Climoc, chief executive officer în cadrul Orange România.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri