• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Proiectele românești care se află în topul Google al inovatorilor din ECE


Proiectele românești care se află în topul Google al inovatorilor din ECE
Lista New Europe 100, reţeaua de persoane inovatoare din ECE, selectate de Google, Res Publica, Financial Times şi Fondul Visegrad, precum şi alte instituţii din Europa Centrală şi de Est, include șase persoane şi proiecte din România.

Este vorba despre Cristiana Bogăţeanu, Academia Inventează; Alin Chiriac, Adfaber.org; Sergiu Ardelean, Artivive; Florin Talpeş, Bitdefender BOX; Daniel Dines, uipath.com; Ana Maria Udrişte, Avocatoo.

Marta Poślad, director Politici Publice & Relaţii Guvernamentale Google, Europa Centrală şi de Est

Ediţia de anul acesta se axează pe ‘jocul de echipă’: pentru ca inovaţiile să devină un motor durabil al creşterii în economia digitală, acestea trebuie să se bazeze pe reţele de contacte şi cooperare regională. Succesul regiunii noastre la scară globală poate fi consolidat prin coordonarea eforturilor tehnologice, prin partajarea de cunoştinţe şi experienţe, precum şi prin promovarea intereselor Europei Centrale şi de Est, ca regiune care stimulează inovaţiile, cu un nivel ridicat de ambiţii şi deschidere faţă de întreprinzătorii care experimentează şi îndrăznesc să îşi asume riscuri”, a declarat Marta Poślad, director Politici Publice & Relaţii Guvernamentale Google, Europa Centrală şi de Est.

New Europe 100 are ca obiectiv construirea în regiune a unei reţele de inovatori, care să se sprijine reciproc şi să stimuleze dezvoltarea. Pe lista anului 2017 se regăsesc şase lideri şi echipe din România, cu proiecte şi activităţi din domenii diverse, de la codare şi securitate cibernetică la artă şi realitate augmentată.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri