• EUR 4.6573 RON
  • USD 3.8067 RON
  • POUND 5.2524 RON
Bucuresti
o
 

Piața de leasing operațional își menține creșterea


Piața de leasing operațional își menține creșterea
Piața de leasing operațional a depășit nivelul de 66.000 de unități în administrare la finalul trimestrului al treilea din 2017, generând o creștere a pieței de 11% faţă de finalul anului 2016.

În perioada ianuarie-septembrie a acestui an au fost înmatriculate aproximativ 13.000 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 15% din totalul înmatriculărilor noi (90.959 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare).

Rezultatele primelor trei trimestre ale anului în piața serviciilor de leasing operațional și de fleet management sunt foarte bune, chiar peste așteptările exprimate la începutul anului. Aceste rezultate se datorează eforturilor tuturor companiilor membre ASLO de promovare a acestui produs modern și eficient în toate segmentele pieței. Suntem convinși de potențialul acestei piețe și ne exprimăm încrederea că leasingul operațional cu servicii incluse va deveni principala formă de finanțare a mobilității companiilor din România,” declară Dan Boiangiu, preşedinte ASLO.

Conform datelor centralizate de Asociația Societăților de Leasing Operațional, în topul primelor 5 companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi BCR Fleet Management.

Membrii asociației reprezintă peste 95% din total piață. Structura portofoliului (la nivel de asociație) este alcatuită din servicii complete de leasing operațional (finanțare și management de flote) cu o cotă de 77%, urmate de management de flote 14%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.

Foto-Pixabay.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri