• EUR 4.6573 RON
  • USD 3.8067 RON
  • POUND 5.2524 RON
Bucuresti
o
 

COD ROȘU pentru românii cu credite.ROBOR nu se mai oprește din creștere


COD ROȘU pentru românii cu credite.ROBOR nu se mai oprește din creștere
Situația românilor care au credite în lei devine tot mai grea de la o zi la alta.Datele Băncii Naționale a României (BNR) arată că ROBOR la trei lui , în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a urcat vineri pe piața interbancară la nivelul de 2,18%, de la 2,09% joi.

Indicele ROBOR la trei luni a revenit aproape de valoarea de la finele lunii octombrie 2014. Pe data de 28 octombrie 2014, indicele se situa la 2,20% pe an.

Și indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, a ajuns, vineri, la 2,29% pe an, de la 2,19% joi. Un nivel similar a mai fost atins pe 5 noiembrie 2014.

ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut la 2,31%, de la 2,22%.

Creditele devin tot mai scumpe

La începutul acestui an, ROBOR la trei luni era cotat la 0,87%, iar din septembrie a început să urce, trecând pragul de 1%, apoi în 15 noiembrie a trecut şi pragul de 2%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Foto- Pixabay.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri