• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

BVB a tranzacționat acțiuni de peste 1,8 miliarde euro


BVB a tranzacționat acțiuni de peste 1,8 miliarde euro
Piața românească de capital este în continuă creștere. În primele nouă luni din acest an. valoarea tranzacțiilor cu acțiuni a urcat cu peste 30 de procente, ajungând la 1,8 miliarde euro.

În perioada menționată, valoarea IPO-urilor și a obligațiunilor corporative listate la BVB a depășit 1 miliard de euro, iar valoarea companiilor listate la BVB a crescut cu 14,2% până la 35,4 miliarde de euro după primele noua luni ale acestui an.

"Investitorii de la Bursa de Valori București (BVB) au fost mai activi în acest an, iar activitatea lor a făcut ca valoarea tranzacțiilor cu acțiuni să depășească 1,8 miliarde de euro la finalul lunii septembrie din 2017. Este vorba de o majorare cu aproape o treime comparativ cu primele trei trimestre ale anului precedent, când același indicator arată un nivel de 1,4 miliarde de euro",precizează un comunicat al Bursei de Valori București (BVB).

Reprezentanții BVB susțin că România a fost una dintre vedetele piețelor de capital în funcție de valoarea ofertelor publice inițiale care au avut loc în Europa în primele nouă luni. "Bursa de Valori din Varșovia a ocupat prima poziție atât în funcție de numărul IPO-urilor, cât și în funcție de valoarea acestora, fiind urmată de Bursa de Valori București cu două IPO-uri - DIGI Communications și AAGES - care au avut o valoare cumulată de 208 milioane euro. Piața de capital românească a fost și mai atractivă pentru emisiunile de obligațiuni corporative, care au totalizat aproape 822 milioane de euro. Astfel, după primele nouă luni, valoarea IPO-urilor și a obligațiunilor corporative listate la BVB a depășit 1 miliard de euro", se mai arată în comunicat.

În ceea ce privește capitalizarea bursieră, valoarea companiilor listate la BVB a crescut semnificativ, de la 31 de miliarde de euro la finalul primelor trei trimestre din 2016 până la 35,4 miliarde de euro după primele nouă luni ale acestui an, în urcare cu 14,2%. "În funcție de aceste trei dimensiuni: ritmul de creștere a valorii tranzacțiilor cu acțiuni, valoarea IPO-urilor și creșterea capitalizării bursiere, piața de capital din România își întărește poziția pe podium în regiune și urmează Polonia, singura țară din regiune reclasificată recent la statutul de Piață Dezvoltată", relevă documentul BVB.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri