• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

University Ranking by Academic Performance: UPB, instituția cu cele mai mari performanțe academice din România


University Ranking by Academic Performance: UPB, instituția cu cele mai mari performanțe academice din România
Unul dintre cele mai cunoscute sisteme de ierarhizare academică din lume - University Ranking by Academic Performance (URAP) poziționează Universitatea Politehnica din București (UPB) ca fiind instituția de învățământ superior din România cu mari performanțe academice din țară.

La nivel mondial, universitatea a fost clasată pe locul 709, cu o ușoară variație față de anii trecuți, iar la nivelul Europei, UPB ocupă locul 306. "Ponderea indicatorilor în cadrul ierarhizării este: numărul de articole publicate (21%), totalul documentelor științifice publicate (10%), numărul de citări (21%), impactul total al articolelor științifice (18%), impactul total al citărilor (15%), articole științifice publicate în parteneriate internaționale (15%)", se arată într-un comunicat.

UPB afirmă că în cadrul ierarhizării URAP a avut în vedere atât rezultatele științifice ale universității, cât și colaborările internaționale. "Ierarhizarea URAP are în vedere baze de date internaționale (Web of Science, Scopus și Google Scholar) prin care poate fi urmărită performanța academică a universităților. Topul URAP apelează atât la indicatori cantitativi (productivitatea științifică exprimată prin numărul de articole publicate și impactul cercetărilor științifice prin numărul de citări), dar și la indicatori calitativi ce redau impactul cercetărilor științifice în comunitatea internațională, precum și colaborările științifice de nivel internațional exprimate prin articolele publicate în colaborare cu autori din străinătate. Clasamentul cuprinde cele mai importante 17 universități din România", precizează reprezentanții UPB.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri