• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Olimpicii internationali primesc bursa de merit si pentru mentiuni


Olimpicii internationali primesc bursa de merit si pentru mentiuni
Guvernul a modificat, joi, conditiile de acordare a burselor de merit olimpic international pentru elevii premiati la olimpiadele scolare internationale, astfel incat de acestea sa beneficieze si elevii care obtin mentiuni la olimpiadele scolare internationale, indiferent de disciplina de invatamant.

In acest sens, Executivul a adoptat un proiect de lege de modificare si completare a Legii 235/2010 care prevede acordarea burselor de merit olimpic international elevilor care obtineau premiile I, II si III la olimpiadele scolare internationale.

 

Cuantumul lunar al bursei de merit acordate pentru obtinerea unei mentiuni la olimpiadele scolare internationale a fost stabilit la un nivel echivalent cu 25% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei.

 

Elevii care obtin locul I la o olimpiada scolara internationala vor primi o bursa de merit olimpic international in cuantum lunar echivalent cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei. Pentru locul II, cuantumul reprezinta echivalentul a 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata la data acordarii bursei, iar pentru locul III - 50%.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri