• EUR 4.6573 RON
  • USD 3.8067 RON
  • POUND 5.2524 RON
Bucuresti
o
 

Cât vor costa biletele unice RATB – Metrorex


Cât vor costa biletele unice RATB – Metrorex
Metrorex va introduce în circulație biletul unic 60 minute și biletul cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie valabile pe liniile urbane RATB și Metrorex. Măsura este prinsă într-un proiect de ordin al ministrului Transporturilor privind introducerea în oferta tarifară a Metrorex SA a titlurilor comune de transport pentru transportul cu metroul și RATB.

Biletul unic 60 minute va costa 5 lei, iar biletul cu 10 călătorii de câte 60 minute pentru fiecare călătorie va ajunge la 34 de lei. De asemenea, va fi disponibil și abonamentul de o zi valabil pe liniile urbane RATB și Metrorex, care va fi pus în vânzare la prețul de 17 lei, conform proiectului.

"Abonamentul de o zi valabil pe liniile RATB și Metrorex SA permite un număr nelimitat de validări, atât la RATB, cât și la Metrorex SA, are valabilitate 24 de ore începând cu ora și minutul la care se face prima validare și permite călătoria până la capătul liniei la RATB sau până la ieșirea din stație de la Metrorex SA", se menționează în anexa care însoțește proiectul de ordin.

Aceste bilete unice vor fi încărcate pe suport contactless ultralight și vor putea fi validate, atât la porțile de acces din stațiile de metrou, cât și la validatoarele din mijloacele de transport de suprafață. "Menționăm că implementarea acestor titluri de călătorie a fost agreată prin Acordul de principiu privind oferta tarifară integrată pentru sistemul de transport public din municipiul București semnat de primarul general al municipiul București, doamna Gabriela Firea și de ministrul Transporturilor, domnul Felix Stroe, în data de 29 noiembrie 2017", se precizează în instrumentul de motivare.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri