• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

PREMIERĂ. Vânzările LED le depășesc pe cele convenționale


PREMIERĂ. Vânzările LED le depășesc pe cele convenționale
Compania românească ELBI Electric & Lighting anunţă o premieră în evoluţia vânzărilor pe categorii de produse: 2017 este primul an în care vânzările surselor de iluminat tip LED şi corpurile tehnice de iluminat cu tehnologie LED integrată depăşesc vânzările celor convenţionale.

Intrată de curând în raportul Bursei de Valori Londoneze drept una dintre cele zece companii românești care pot inspira Europa, ELBI Electric & Lighting privește tehnologia LED drept motorul actual al business-ului cu produse electrice.

Acordăm o importanță deosebită acestui segment de produse. Pentru brandurile proprii (Total Green, Novelite și Solentis - brand profesional) am dezvoltat în ultimii doi ani, în baza acestei tehnologii, aproximativ 4-500 SKU-uri distincte pentru a putea acoperi cât mai bine nevoile întregului palier de clienți, atât din segmentul casnic, cât și din cel profesional. În acest moment vorbim despre o proporție aferentă LED de peste 55% (valoare și volum) din vânzările celor două categorii. Sursa de iluminat (becul sau tubul) cu LED este campionul vânzărilor, lucru explicabil pentru noi, atât din tendințele pro mediu și eficiență în consumul de energie, cât și prin faptul că am găsit soluția de a oferi un preț foarte bun, comparabil cu cel al surselor convenționale, pe toate palierele de calitate”, declară Vasile Tiorean, directorul comercial al companiei.

Per total categorie, corpurile tehnice de iluminat cu tehnologie LED integrate (destinate proiectelor de iluminat business to business) au cea mai mare creștere în volum. Reprezentanții ELBI estimează că această tendință este susținută de creșterea numărului de proiecte de iluminat stradal, industrial, chiar și a celor generate de instituții publice și private (clădiri de birouri, săli de sport etc), în toate aceste cazuri opțiunea pentru optimizarea consumului și reducerea facturii la energie electrică fiind printre prioritățile beneficiarilor.

Alegerea acestei tehnologii (LED) pentru proiecte de mai mare anvergură este încă limitată de valoarea inițială de achiziție. “Valoarea inițială a investiției în sisteme de iluminat cu corpuri tehnice LED este una încă mare, de aceea chiar dacă mai mulți doresc să cumpere, nu au toți bugetele necesare. Vestea bună apare odată cu amortizarea investiției și economiile din factura de energie electrică care justifică preferința pentru această tehnologie. Astfel, un sistem de iluminat LED necesar echipării unui magazin se amortizează în 2-3 ani, în timp ce pentru proiectele mai vaste perioada poate fi de 2-5 ani”, precizează Vasile Tiorean.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri