• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

IBM vede România atât ca piață de sine stătătoare, cât și ca uriașă sursă de talente


IBM vede România atât ca piață de sine stătătoare, cât și ca uriașă sursă de talente
România este văzută de compania IBM atât ca piață de sine stătătoare, cât și ca o "uriașă sursă de talente".

Jonathan Sage, Government and Regulatory Affairs Executive IBM, a participat la o discuție cuprinsă în programul "Trade Winds", ce aduce în România cea mai importantă misiune comercială americană. El a subliniat că, în prezent, IBM are 3.000 de angajați care lucrează în România.

Sage, care lucrează de peste 20 de ani la compania americană, a admirat faptul că în România există foarte mulți matematicieni valoroși. "Vorbind de inovație, cred că vedem România atât ca piață de sine stătătoare, cât și ca uriașă sursă de talente. (...) Ieri seară am trecut pe lângă Institutul de informatică și matematică, ce are o istorie lungă, cu care se mândrește. Multe țări din Europa, inclusiv a mea - care în prezent părăsește Uniunea Europeană - se plâng de lipsa de matematicieni. Nu este cazul în România", a punctat el.

Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerțului al SUA, ajuns la a zecea ediție. România este principala destinație a misiunii economice din perioada 16 - 24 octombrie, care se va deplasa și în Bulgaria, Grecia, Serbia și Croația. La Forumul de afaceri de la București sunt invitați să participe oficiali și oameni de afaceri din întreaga regiune. Seria de evenimente Trade Winds, lansată în 2008, are loc în diferite țări sau regiuni ale lumii, având drept scop principal promovarea exporturilor americane pe terțe piețe și explorarea de noi oportunități de afaceri pentru companiile americane. Cele mai recente ediții s-au desfășurat în Chile (2016, pentru regiunea Americii Latine) și Africa de Sud (2015, pentru regiunea central și sub-sahariană a Africii), fiind foarte apreciate în mediul de afaceri american. Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare comercială organizat anual de către Departamentul Comerțului al SUA, ajuns la a zecea ediție.

Foto:Pixabay.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri