• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Investiție de 300 de milioane lei. eMAG construiește de la zero cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei


Investiție de 300 de milioane lei. eMAG construiește de la zero cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei
eMAG va construi de la zero cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei. Investiția se ridică la peste 300 de milioane lei, iar lucrările se vor finaliza până la începutul anului 2019.

Noul depozit va susține creșterea rapidă a eMAG ca brand românesc la nivel regional și va îmbunătăți procesele logistice legate de produsele voluminoase. Investiția pe care o facem va genera numeroase beneficii pentru comunitatea locală și va ajuta la dezvoltarea zonei prin deschiderea unui număr mare de locuri de muncă, iar clienții eMAG vor beneficia de servicii de livrare mai bune. Este cea mai mare investiție a eMAG de până acum și ne propunem să o finalizăm până la începutul anului 2019,” a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Depozitul va avea o suprafață de 120.000 mp, va fi dedicat produselor voluminoase medii și mari (televizoare, mașini de spălat, frigidere, aspiratoare, etc.) și va avea o capacitate de 3 milioane de unități, fiind cel mai mare depozit de acest tip din Sud-Estul Europei.

Pe lângă spațiul de depozitare, o bună parte din investiție a fost alocată pentru tehnologia de sortare automatizată și predare. Astfel, depozitul va fi dotat cu rafturi de stocare a produselor, un sistem automatizat de benzi conveioare și sortere automatizare. În vârful de activitate, 200 de camioane cu marfă vor putea fi încărcate zilnic la depozit.

Depozitul urmează să fie construit în județul Giurgiu

eMAG colaborează cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat pentru ca această investiție să genereze prosperitate pentru comunitatea locală și beneficii pentru mediul de business românesc.

Noul depozit va fi construit într-o zonă cu acces la autostradă, la ieșire din București, în județul Giurgiu, în apropierea depozitului eMAG actual, ceea ce va permite o îmbunătățire a proceselor logistice. Pentru deschiderea noului depozit, eMAG va angaja peste 750 de specialiști și operatori de logistică în prima etapă de dezvoltare, urmând ca numărul acestora să crească în următorii ani. eMAG a achiziționat o suprafață de 600.000 mp pentru dezvoltarea proiectului.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri