• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Femeile de afaceri investesc in educatie


Femeile de afaceri investesc in educatie
In ultimii ani, tot mai multe femei din Romania s-au lansat in afaceri, detin functii de top management, iar domeniul in care acestea exceleaza este strans legat de educatie.

O analiza realizata de compania internationala Helen Doron English arata 66% dintre top managerii subsidiarelor si francizelor din lume sunt femei, iar 70% din cei 90 de Master Francizori si 90% din cele 800 de Centre de Educatie din lume sunt detinute si conduse de reprezentantele sexului frumos.

 

Specialistii in educatie si psihologii sunt de parere ca femeile sunt mai indicate sa conduca centre educationale, in comparatie cu barbatii, deoarece acestea pot lucra mai usor cu copiii, relatia pe care o construiesc cu profesorii este una mai mult de colaborare decat de subordonare. De cealalta parte, barbatii au setate relatiile profesionale in functie de subordonare si mai putin de colaborare. In centrele educationale, spun specialistii, lucrul cu copiii trebuie sa se focuseze pe toleranta, rabdare si stres minim.

 

Antreprenorul si specialistul in educatie Stefania Filip considera ca o femeie poate avea succes in afaceri, intr-o lume condusa de barbati, tot ce trebuie sa faca este sa gaseasca o motivatie foarte puternica pentru independenta si succes. “De regula, copiii nostri sunt o motivatie foarte puternica pentru independenta si succes, iar eu am acest avantaj, de a avea 2 copii, pentru care imi doresc tot ce-i mai bun in domeniul educatiei si care sa creasca in acest mediu plin de bogatia cunoasterii”, afirma Stefania Filip, coordonatorul Helen Doron English pentru zona de Sud-Est.

 

Totodata femeia de afaceri afirma ca “atunci cand avea cativa ani baietelul meu, nu voia sa spuna in limba engleza decat “No English”, pentru a-mi semnala in acest mod ca incercarile mele si ale “gradinitei” de a-l invata limba engleza nu se potriveau deloc cu varsta si preocuparile lui”. Factorul declansator care l-a determinat copil sa treaca de la “No english” la doua certificate Cambridge a fost gasirea unei metode potrivite pentru varsta lui, iar una dintre cele mai eficiente metode a gasit-o la profesorul si lingvistul britanic Helen Doron. “Am implementat celebra metoda a profesorului Helen Doron in Romania, in cadrul mai multor centre educationale pentru limba engleza, iar rezultatele au fost uimitoare, peste 200 de copii din centrul educational condus de mine au asimilat mult mai usor aceasta limba, prin aceasta metoda specifica”, explica Stefania Filip.

 

Afaceri in franciza

 

Stefania Filip arata ca „un centru educational pentru copii este o afacere pentru o femeie dornica de independenta si de creare de valoare pentru familia si pentru comunitatea sa. In cazul Helen Doron English vorbim despre o franciza, adica exista deja un know-how, o baza de cunostinte, de materiale pedagogice si de business pe care aceasta persoana le primeste din partea francizei si pe care le poate exploata in avantajul sau”. Primul pas pe care il poate face o femeie pentru a dezvolta o astfel de afacere este sa aplice pentru franciza prin completarea formularului din pagina “francizare” de pe site-ul oficial, http://www.helendoron.ro.

 

Mai departe, solicitantul va fi contactat de coordonatorul local pentru a evalua impreuna oportunitatea de afacere si pentru a dezvolta planul de afaceri. Odata finalizat, acesta este supus aprobarii Helen Doron International, dupa care se poate semna contractul de franciza, va putea alege locatia si poate incepe toate demersurile pentru deschidere. Franciza inseamna risc minim pentru investitor pentru ca vine cu informatii probate din domeniul de activitate de care se ocupa atat la nivel pedagogic, cat si la nivel operational, considera antreprenorul Stefania Filip. De asemenea, franciza vine cu un nume/brand cunoscut, care are deja un capital de incredere din partea consumatorilor, deci va genera crestere in timp mai scurt.

 

“In cazul Helen Doron English, franciza vine cu o metoda pedagogica unica si cu un sistem de training pentru profesori care asigura calitatea serviciului, cu materiale educationale unice si exclusive si, totodata, cu rezultate dovedite la nivel international. Francizatii Helen Doron English primesc exclusivitate pe o zona geografica clar definita, cu o populatie intre 25.000 si 100.000 de locuitori pentru folosirea metodei si a materialelor in centrul educational propriu si in orice alta locatie frecventata de copii din zona asignata”, declara Stefania Filip, coordonatorul Helen Doron English pentru zona de Sud-Est.

 

Antreprenorul mai spune ca, in functie de cheltuielile operationale, un centru educational Helen Doron English incepe sa genereze profit dupa o perioada cuprinsa intre 6 luni si un an. “Pentru mine, adevarata crestere a venit in al doilea an scolar, iar tendinta s-a mentinut constanta pana acum, avand intre 50 si 70 de noi inscrieri la fiecare inceput de an scolar”, mentioneaza Stefania Filip. Helen Doron English este o institutie internationala cu un succes de 30 de ani in predarea limbii engleze pentru copii de la 0 la 18 ani . Peste 2 milioane de copii din intreaga lume vorbesc astazi engleza datorita Helen Doron English.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri