• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Alka Group investește 11,5 milioane euro în Ploiești. Compania deschide o fabrică de biscuiţi şi snacks-uri sărate


Alka Group investește 11,5 milioane euro în Ploiești. Compania deschide o fabrică de biscuiţi şi snacks-uri sărate
Reprezentanții Alka Group au anunțat o investiție de peste 11,5 milioane euro în construirea unei noi capacităţi de producţie pentru biscuiţi şi snacks-uri sărate. Fabrica este localizată în Ploieşti.

Investiţia va fi una de tip lanţ integrat, respectiv de la preluarea materiei prime principale până la desfacerea directă către consumatori.

"Încercăm în mod constant să oferim clienţilor noştri ceea ce îşi doresc, iar cercetările noastre ne-au arătat că produsele Alka de tip snacks-uri sărate şi biscuiţi sunt cele mai îndrăgite. Astfel, am decis deschiderea unei noi capacitaţi de producţie, adiţională celei pe care o deţinem deja în Bucureşti. Un proiect ambiţios pentru care am primit deja votul de încredere prin obţinerea unui grant nerambusabil în valoare de 2,4 milioane euro. Fabrica de la Ploieşti este modul prin care le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi în cei peste 20 de ani de prezenţă pe piaţa locală şi o promisiune pentru următorii 20 de ani", arată Ady Hirsch CEO Alka Group.

Noua unitate de producţie va fi amplasată în incinta Parcului Industrial Ploieşti şi se va desfăşura pe o suprafaţa totală de peste 10.000 metri pătraţi. Ansamblul fabricii va cuprinde o hală de producţie, un depozit de materii prime, un corp administrativ, un local tehnic şi un magazin de desfacere cu terasă. Peste 25% din întregul amplasament va fi ocupat de spaţii verzi.

Din cei 11,5 milioane euro, la cât se ridică întreaga investiţie, peste 3,5 milioane euro provin din cofinanţare privată, iar aproximativ 2,4 milioane euro reprezintă ajutor public nerambursabil. În primă fază, noua facilitate de producţie va crea aproximativ 100 de locuri noi de muncă.

În 2016, grupul Alka a înregistrat o cifră de afaceri de 155 milioane lei şi are în prezent peste 600 de angajaţi, având poziţie în top 3 jucători în multe dintre segmentele în care activează. Grupul Alka a fost înfiinţat în 1994 ca investiţie de tip greenfield. Alka era atunci prima companie în România producătoare şi distribuitoare de cafea măcinată ambalată, vidată şi în pliculeţe. De atunci, Alka a investit zeci de milioane euro în tehnologie şi în dezvoltarea afacerilor.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri