• EUR 4.6573 RON
  • USD 3.8067 RON
  • POUND 5.2524 RON
Bucuresti
o
 

Orbis a intrat într-o tranzacție de vânzare și management al hotelului Sofitel din Budapesta cu Starwood Capital


Orbis a intrat într-o tranzacție de vânzare și management al hotelului Sofitel din Budapesta cu Starwood Capital
Orbis Hotel Group, cel mai mare operator hotelier din Europa de Est, a semnat acordul de vânzare a Sofitel Budapest Chain Bridge cu Starwood Capital Group și a stabilit termenii pentru management.

Ca parte a tranzacției, care va fi finalizată în lunile următoare, sub rezerva aprobării din partea Oficiului European de Control al Fuziunilor, Starwood Capital Group, printr-un afiliat controlat, va achiziționa hotelul de lux din Budapesta, care va continua să funcționeze sub brandul "Sofitel" marcă a Orbis, în cadrul unui acord de management pe termen lung, încheiat pentru o perioadă inițială de 30 de ani.

În cadrul acordului menționat, Sofitel Budapest Chain Bridge va fi supus unui plan extins de restaurare și renovare, dotând acest hotel de referință cu facilități moderne, de lux, specifice brandului Sofitel. Prețul de achiziție al hotelului a fost stabilit la suma de circa 75.000.000 de euro.

"Suntem foarte bucuroși să încheiem această tranzacție cu Starwood Capital, o companie lider mondial pe piața de investiții private. Acest proiect deschide un parteneriat pentru o potențială cooperare în viitor. În conformitate cu strategia de portofoliu a Orbis Hotel Group, scopul tranzacției de vânzare și management al Sofitel Budapest Chain Bridge este acela de a obține finanțare pentru a continua dezvoltarea în regiune și a maximiza rentabilitatea capitalului investit, consolidând creșterea noastră durabilă", a subliniat Gilles Clavie, Președinte și CEO al Orbiș Hotel Group.

"Suntem încântați de achiziția acestui hotel european iconic pe o piată hotelieră cu o cerere în creștere, cât și de colaborarea cu AccorHotels și Orbis pentru această tranzacție", a declarat Keith Evans, Vicepreședinte pentru hotelurile europene la Starwood Capital Group. "Cu amplasarea sa de neînlocuit și fluxul de numerar puternic, hotelul are o creștere atractivă și un potențial semnificativ de repoziționare. Asteptăm cu nerăbdare să investim în această proprietate și să folosim expertiza hotelieră a Starwood Capital Group pentru a contribui la creșterea viitoare impreună cu partenerii noștri de la AccorHotels și Orbis."

Sofitel Budapest Chain Bridge este parte a brandului autentic de lux al AccorHotels, care imbină cultura locală și arta franceză “de vivre” pentru a crea momente magnifice pentru călătorii internaționali în căutarea unei experiențe elegante unice. Oferind vederi spectaculoase asupra renumitului Chain Bridge și o locație excelentă la malul Dunării, în centrul orașului, cu un spa de lux cu piscină și saună, restaurant cu bucătărie deschisă și un bar elegant, cât și camere de ultimă generație, Sofitel Budapest este o adresă iconică în inima Budapestei.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri