• EUR 4.6346 RON
  • USD 3.9285 RON
  • POUND 5.2711 RON
Bucuresti
o

IMM-urile din România nu valorifică oportunitățile de export


IMM-urile din România nu valorifică oportunitățile de export
Un studiu realizat de UPS și Kantar Millward Brown arată că doar 20% dintre IMM-urile românești desfășoară în prezent activități de export, contribuind cu 25% la exporturile totale din România.

Analiza indică faptul că majoritatea IMM-urilor exportatoare este localizată în București și Regiunea de dezvoltare Vest, care include județele Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș Severin. Din cele 52.000 de IMM-uri analizate în studiul UPS, cele mai multe sunt concentrate în regiunea București-Ilfov (23,4%), urmată de Nord-Vest (14,4%), Centru (13,1%), Sud-Muntenia (11,1% ), Nord-Est (10,8%), Vest (9,0%) și Sud-Vest (6,7%).

IMM-urile care exportă înregistrează o creștere mai mare a veniturilor și sunt mai încrezătoare în viitor. Un studiu UPS la nivel european publicat la începutul acestui an arată că peste jumătate din întreprinderile mici care exportă au înregistrat creșteri ale veniturilor în ultimii trei ani. UPS este poziționată în mod ideal pentru a ajuta IMM-urile din România să acceseze și să beneficieze de oportunitățile transfrontaliere, atât din Europa, cât și din întreaga lume, prin intermediul rețelei noastre globale”, a declarat Jim Kearney, Managing Director UPS Romania, Ungaria și Grecia.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri