• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Tranzacții OMV pe piața rusă. Grupul austriac a preluat o parte din zăcământul Yuzhno Russkoye


Tranzacții OMV pe piața rusă. Grupul austriac a preluat o parte din zăcământul Yuzhno Russkoye
Austriecii de la OMV au încheiat o tranzacție privind preluarea unei participații de 24,99% la zăcământul Yuzhno Russkoye, unul dintre cele mai mari zăcăminte de gaze naturale din Rusia. Compania a bătut palma cu grupul german Uniper, intrând în posesia unei participații de 24,99% la zăcământul din Rusia.

Tranzacția are o valoare de 1,719 miliarde de euro și a fost anunțată pentru prima dată în luna martie 2017. În intervalul scurs, s-au obținut aprobările necesare din parte organismelor de reglementare din Rusia și din partea celorlalți acționari.

"Încheierea acestei tranzacții istorice este un nou pas în îndeplinirea strategiei companiei de a face din Rusia o nouă regiune de bază pentru OMV. Participația noastră la Yuzhno Russkoye va crește producția totală a OMV cu 100.000 de barili echivalent petrol pe zi până la 430.000 de boe/d" a declarat directorul general de la OMV, Rainer Seele.

Rainer Seele a catalogat tranzacția ca fiind una istorică

Amplasat în regiunea Yamal-Nenets, vestul Siberiei, zăcământul Yuzhno Russkoye este unul dintre cele mai mari zăcăminte de gaze naturale din Rusia. Producția actuală se ridică la 25 de miliarde metri cubi pe an, iar zăcământul reprezintă principala sursă de alimentare a gazoductului Nord Stream, care aprovizionează direct Germania cu gaze rusești. Printre co-proprietarii zăcământului se află Gazprom (40%) și Wintershall, divizie a BASF, cu o participație de 35%.

OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deține 51,01% din acțiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,64%, Fondul Proprietatea - 18,99%, iar 9,36% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

Foto-OMV Facebook


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri