• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Rock Creek, cel mai mare parc eolian operațional din SUA


Rock Creek, cel mai mare parc eolian operațional din SUA
Enel, prin subsidiara sa de energie regenerabilă din America de Nord, a demarat operațiunile pentru parcul eolian Rock Creek din Statele Unite. Este primul proiect dezvoltat de Enel în statul Missouri și reprezintă cel mai mare parc eolian operațional din stat.

"Finalizarea proiectului Rock Creek cu aproape două luni înainte de termen este o mărturie a efortului extraordinar al echipei de proiect și al sprijinului continuu primit din partea comunității locale. Suntem mândri că Missouri este gazda celui de-al doilea cel mai mare parc eolian pe care îl operăm în SUA. Prin Rock Creek continuăm să ne lărgim amprenta geografică și să extindem capacitatea operată pe teritoriul SUA, aducând totodată valoare pe termen lung comunităţii locale", a declarat Antonio Cammisecra, Head of Enel Green Power.

Parcul eolian, situat în Atchison County, Missouri, este deținut de subsidiara Rock Creek Wind Project, LLC a EGPNA. Investiția în construcția Rock Creek s-a ridicat la aproximativ 500 de milioane de dolari americani.

Se preconizează că Rock Creek va genereza, anual, aproximativ 1.250 GWh - echivalentul necesarului de consum de energie a peste 100.000 de gospodării din S.U.A. – prevenind, în același timp, emisiile a aproximativ 900.000 de tone de CO2 în fiecare an.

Energia electrică și certificatele de energie regenerabilă ale parcului eolian sunt vândute în cadrul unui acord pe termen lung privind achiziția de energie electrică cu companiile de utilități Kansas City Power & Light (KCP & L) și KCP&L Greater Missouri Operations Company (GMO). Odată cu punerea în funcțiune a parcului eolian Rock Creek, EGPNA aduce acum capacitatea totală eoliană a statului la aproape 1 GW de energie electrică.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri