• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Prima seră din lume de spirulină alimentată cu energie geotermală


Prima seră din lume de spirulină alimentată cu energie geotermală
Enel Green Power (EGP) a inaugurat prima seră din lume alimentată cu energie geotermală în care se cultivă spirulina, acest lucru fiind posibil datorită energiei regenerabile provenite din centrala Chiusdino, din provincia Siena, Toscana.

Proiectul este rezultatul acordului semnat în ianuarie între EGP și Consorțiul pentru Dezvoltarea Zonelor Geotermale (Co.Svi.G. sau Consorzio per lo Sviluppo delle Aree Geotermiche) pentru activități experimentale privind resursele geotermale aplicate cultivării algelor.

 

EGP și Co.Svi.G. au investit în proiect aproximativ 100.000 de euro fiecare. Scopul inițiativei este acela de a evidenția potențialul căldurii geotermale și în alte sectoare faţă de cel al producției de energie electrică, contribuind totodată la crearea de noi locuri de muncă sustenabile şi deschiderea de noi posibilităţi de realizare de venituri. Rezultatele acestui proiect pilot vor fi disponibile la începutul verii lui 2018.

 

Cultivarea Spirulinei are o valoare comercială importantă, cu o producție globală de aproximativ 90.000 de tone pe an concentrată aproape exclusiv în Asia (sursa: FAO) este esențială pentru producerea unor bunuri cu valoare adăugată ridicată, absorbite de piețele de nișă americane (ingrediente alimentare, produse alimentare pentru sănătate, biocombustibili, produse cosmetice și farmaceutice).

 

Spirulina a devenit populară în Europa în ultimii ani, ducând la o cerere și aplicabilitate mai mari în domeniul îngrășămintelor bio, bioremediării, tratării apelor reziduale și în industria chimică. Centrala geotermală de la Chiusdino, inaugurată în 2011, are o capacitate instalată de 20 MW și este capabilă să genereze mai mult de 150 milioane KWh pe an, echivalent cu consumul de energie electrică a 70.000 de gospodării. Energia regenerabilă produsă de centrală ajută la prevenirea emiterii a aproximativ 100,000 de tone de CO2 și la economisirea anuală a 32,000 TEP (Tone Echivalent Petrol).


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri