• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Centrala electrică Brazi funcționează la capacitate maximă


Centrala electrică Brazi funcționează la capacitate maximă
Centrala electrică Brazi, deținută de OMV Petrom, este disponibilă în prezent la 100% din capacitatea de 860 de MW. Informația apare într-un anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

"Centrala de la Brazi, la capacitate maximă, poate acoperi până la 10% din consumul mediu orar de electricitate al României. Reamintim că, începând cu sfârșitul lunii septembrie 2016, OMV Petrom s-a confruntat cu avarii la două transformatoare. În perioada octombrie 2016-aprilie 2017, centrala a funcționat la 50% din capacitate, iar în perioada aprilie-iunie 2017 a fost complet indisponibilă", menționează reprezentanții OMV Petrom.

Luni, începând cu ora 17:00, cel de-al doilea grup generator a devenit disponibil, după înlocuirea transformatorului avariat.

La începutul lunii iulie anul acesta, a fost înlocuit unul dintre transformatoare, iar de atunci centrala a funcționat la 50% din capacitate. Centrala Brazi este cel mai mare proiect privat de investiții greenfield din sectorul energetic din România, fiind pusă în funcțiune în 2012, cu investiții de 530 de milioane de euro.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri