• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Tranzacţia prin care Transeastern Power preia OMV Petrom Wind Power a primit avizul Consiliului Concurenței


Tranzacţia prin care Transeastern Power preia OMV Petrom Wind Power a primit avizul Consiliului Concurenței
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Transeastern Power BV din Olanda preia OMV Petrom Wind Power SRL din România.

Transeastern Power B.V. este o companie olandeză, având ca obiect principal activitaţile de holding, deţinând participaţii în diferite alte entităţi, care operează în România în domeniul producerii de energie din surse regenerabile (microhidrocentrale, energie fotovoltaică şi energie eoliană).

 

Transeastern Power B.V. face parte dintr-un grup de societăţi controlat de către Transeastern Power Trust, un fond mutual de investiţii care operează din Ontario, Canada, fiind listat la bursa de valori din Toronto.

 

OMV Petrom Wind Power SRL este una din subsidiarele grupului OMV Petrom, activând în domeniul producţiei de energie electrică din surse regenerabile. OMV Petrom Wind Power SRL are ca principal obiect de activitate producţia de energie electrică.

 

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa naţională sau pe o parte a acesteia.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri