• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

TeraSteel Serbia se așteaptă la dublarea producției


TeraSteel Serbia se așteaptă la dublarea producției
TeraSteel Serbia, companie specializată în producţia de panouri sandwich, parte a Grupului TeraPlast, estimează dublarea producţiei pentru ultimele două luni ale anului curent.

Din luna noiembrie, procesul de producţie se va face în trei schimburi, după ce compania a angajat personal specializat sârb care să acopere necesarul de producţie. De la deschiderea producţiei, 80% din producţia realizată la fabrica din Serbia a fost exportată în România, Ungaria, Bulgaria, precum şi în ţările limitrofe Muntenegru, Macedonia, Bosnia. TeraSteel Serbia vizează în continuare pieţele din UE, cât şi creşterea ponderii de vânzare pe piaţa locală.

"De la startul producţiei, TeraSteel Serbia a trimis deja la export un procent semnificativ de produse, ceea ce confirmă desfăşurarea optimă a proceselor în cadrul fabricii. Având în vedere că Serbia este un importator net de panouri sandwich, considerăm că suntem pe drumul cel bun în echilibrarea balanţei de import-export din şi către Serbia. Totodată, credem că următoarele două luni vor marca o dublare lunară a producţiei în cadrul TeraSteel Serbia faţă de luna octombrie, estimare susţinută de extinderea echipei", a declarat Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie al TeraPlast.

Fabrica din Serbia, inaugurată oficial la 11 octombrie 2017, are o capacitate de producţie de 2,2 milioane mp/an, similară subsidiarei TeraSteel Bistriţa. Panourile sandwich sunt folosite în realizarea construcţiilor de tip industrial, precum hale, depozite, centre comerciale şi depozite frigorifice.

În iunie 2017, Grupul TeraPlast a cumpărat cu 4,3 milioane euro producătorul de panouri sandwich Interlemind din Serbia. Planul de investiţii al TeraSteel Serbia este de 6,5 milioane euro pentru 2017, aceasta fiind prima mare investiţie a unui grup industrial român în Serbia, din ultimii 25 de ani.

În perioada 2007-2014 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie, dar şi în extinderea portofoliului de produse. Începând din 2 iulie 2008, TeraPlast este listată la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri