• EUR 4.6573 RON
  • USD 3.8067 RON
  • POUND 5.2524 RON
Bucuresti
o
 

Goodyear raportează vânzări de 11,3 miliarde dolari


Goodyear raportează vânzări de 11,3 miliarde dolari
Goodyear Tire & Rubber Co.a făcut publice rezultatele pentru al treilea trimestru și pentru primele nouă luni ale anului 2017.

"În al treilea trimestru, am văzut o continuare a condițiilor industriale provocatoare pe care le-am experimentat în al doilea trimestru, inclusiv reducerea în piață a volumelor de anvelope de înlocuire, reducerea producției în rândul producătorii auto și o creștere de peste 30% a costurilor de producție a materiilor prime. În pofida acestor provocări, pe care ne așteptăm să le moderăm în trimestrele următoare, vom continua să punem în aplicare strategia noastră pe termen lung. Continuăm să ne concentrăm asupra oportunităților de creștere a profitabilității, inclusiv a modelului nostru de afaceri, care aliniază toate activele noastre de la fabrică la consumatorii care aleg Goodyear, atât prin mediul online cât și la vânzarea cu amănuntul", a spus Richard J Kramer, președinte și CEO Goodyear.

În trimestrul al treilea al anului 2017, vânzările Goodyear au fost de 3,9 miliarde de dolari, în creștere față de cele 3,8 miliarde de dolari realizate în urmă cu un an, iar creșterea a fost atribuită în special raportului preț/mix îmbunătățit, ceea ce a determinat o creștere cu 5% a veniturilor pe an per anvelopă față de același trimestru al anului 2016, excluzând impactul rezultat din tranzacțiile la cursuri de schimb diferite. Volumele unităților de anvelope au totalizat 39,8 milioane, în scădere cu 5% față de 2016. Volumele de anvelope de înlocuire au fost în scădere cu 4%. Volumul unităților pentru echipare originală a scăzut cu 9%.

Câștigul net al Goodyear în al treilea trimestru al anului 2017 a fost de 129 milioane de dolari (50 de cenți per acțiune), în scădere de la 317 milioane de dolari (1,19 dolari per acțiune) în trimestrul anterior. În trimestrul al treilea al anului 2017, venitul net ajustat a fost de 177 milioane de dolari (70 de centi per acțiune), în scădere de la 310 milioane dolari (1,17 dolari per actiune) din 2016. Sumele per acțiune au fost aproximate.

Compania a raportat în trimestrul al treilea al anului 2017 venituri din exploatare în valoare de 357 milioane USD, în scădere față de cele 556 milioane USD realizate în urmă cu un an. Scăderea reflectă costurile mai mari la materiile prime și impactul volumului scăzut, care au fost parțial compensate de un raport preț/mix îmbunătățit și de economiile nete obținute din costuri.

De asemenea, vânzările Goodyear pentru primele nouă luni ale anului 2017 au fost de 11,3 miliarde de dolari, în scădere cu 1% față de perioada 2016, reflectând un volum redus al unităților de anvelope, compensat parțial de un raport preț/mix îmbunătățit și de impactul tranzacțiilor la cursuri de schimb diferite. Volumele unităților de anvelope au totalizat 117,2 milioane, în scădere cu 6% față de 2016. Volumele de anvelope de înlocuire au scăzut cu 5% din cauza concurenței sporite. Volumul unităților pentru echipare originală a scăzut cu 8%, determinat de reducerea producției auto.

Câștigul net de 442 milioane dolari (1,73 dolari/acțiune) s-a redus de la 703 milioane dolari (2,62 dolari per acțiune), realizate în primele nouă luni ale anului 2016.

Venitul net anual ajustat a fost de 543 milioane dolari (2,13 dolari per acțiune), în scădere de la 818 milioane dolari (3,05 dolari per acțiune) în 2016. Sumele per acțiune au fost aproximate. Compania a raportat venituri din exploatare în primele nouă luni ale anului 2017 de 1,1 miliarde dolari, în scădere față de cele 1,5 miliarde de dolari realizate în urmă cu un an. Scăderea a fost determinată de costurile mai mari la materiile prime și de impactul volumului redus, parțial compensate de un raport preț/mix îmbunătățit și de economii nete rezultate din costuri.

Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume. Are aproximativ 65.000 de angajați și își fabrică produsele în 48 de unități de producție în 22 de țări peste tot în lume.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri