• EUR 4.6599 RON
  • USD 3.8182 RON
  • POUND 5.2494 RON
Bucuresti
o
 

Gigantul Siemens restructurează 6.900 de locuri de muncă. Jumătate din concedieri vizează angajații din Germania


Gigantul Siemens restructurează 6.900 de locuri de muncă. Jumătate din concedieri vizează angajații din Germania
Gigantul industrial Siemens anunță restructurări fără precedent la nivel global. Compania va desființa 6.900 de locuri de muncă, jumătate dintre aceste joburi sunt în Germania. Decizia vine ca răspuns la modificările apărute în sectorul producției de energie.

"Industria producției de electricitate traversează perturbări de o amploare și o viteză fără precedent. Energiile regenerabile pun alte forme de producție de electricitate sub o presiune crescută", a explicat, într-un comunicat, Lisa Davis, membru în comitetul director al Siemens.

Grupul a precizat că aproximativ jumătate din locurile de muncă vor fi eliminate în Germania, unde compania intenționează să închidă uzinele sale de la Goerlitz și Leipzig. Pe lângă Germania, măsurile de restructurare vor duce la eliminarea a aproape 1.100 de locuri de muncă în alte țări europene.

Săptămâna trecută, Siemens a anunțat că profitul său a scăzut la 2,2 miliarde de euro în trimestrul al treilea, de la 2,4 miliarde de euro în aceiași perioadă a anului trecut. Profitul realizat de operațiunile de electricitate și gaze naturale a scăzut cu 40% în ultimul exercițiu fiscal, scrie AGERPRES.

Și General Electric a anunțat un plan de restructurare

Decizia celor de la Siemens vine la scurt timp după ce conglomeratul industrial american General Electric a dezvăluit propriul plan de restructurare, după un an 2017 dezastruos. Ambele companii se confruntă cu o încetinire a cererii pentru echipamente destinate producției de electricitate pe baza utilizării de combustibili fosili într-un moment în care energiile regenerabile devin mai rentabile din punct de vedere economic.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri