• EUR 4.5500 RON
  • USD 4.1870 RON
  • POUND 5.2686 RON
Bucuresti
o

Dragos Dobrescu si Radu Budeanu au preluat 43% din Romprest


Dragos Dobrescu si Radu Budeanu au preluat 43% din Romprest
Oamenii de afaceri Dragos Dobrescu si Radu Budeanu au cumparat actiunile pe care fondul de investitii 3I Group PLC le detinea la Compania Romprest Service, respectiv un pachet de 43,7% din titluri, reiese dintr-o decizie a Consiliului Concurentei, institutie care a avizat tranzactia.

Europrest Invest SRL, firma prin care Dragos Dobrescu a cumparat actiunile, are ca obiect principal de activitate colectarea deseurilor, precum si tratarea si eliminarea lor. Dobrescu detine si firme prezente pe piata imobiliara. Radu Budeanu a intrat in actionariatul Roprest prin intermediul Premium Management Team. Firma a fost infiintata in 2012 si nu a inregistrat nicio activitate pana in prezent. Budeanu mai detine People Magazine Division, Cancan TV, Cancan.ro, Media Division si High Life Grup, scrie Mediafax.

 

3I Group PLC are mai multe participatii in mai multe companii din Romania. In Romprest a ramas actionar si Detaco Ltd., o societate de tip holding inmatriculata in Canada, al carei unic obiect de activitate il reprezinta detinerea de participatii in alte societati. Printre acestea se numara Noor Agro International, Euro Grup Clean Products, C.F.R. Transauto, Kimytex., Green Factory Design, Antrepriza Constructii Montaj nr. 4 Bucuresti si Fotbal Club Universitatea Cluj S.A. Compania Romprest Service are ca obiect principal de activitate principal colectarea deseurilor.

 

Noii actionari au preluat si controlul indirect asupra filialelor Romprest, societati active pe mai multe piete, printre care cea a prestarii de servicii de securitate privata, piata prestarii de servicii de securitate in aeroporturi, servicii de facility management, servicii de curatenie a strazilor si servicii spatii verzi municipale.

 

Actionarii Companiei Romprest Service erau, anterior tranzactiei, 3I Group PLC, cu 43,7%, Detaco Ltd., cu 42,7%, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (10%) si Firstcom LLC, cu 3,5%. "Tranzactia notificata nu va modifica in niciun fel structura pietei, neexistand relatii pe orizontala sau verticala intre societati din grupurile achizitorilor si cel al societatii achizitionate. Concentrarea economica notificata nu va schimba ierarhia pe nicio piata relevanta identificata si nu va determina crearea sau consolidarea unei pozitii dominante care sa conduca la restrangerea, inlaturarea sau denaturarea semnificativa a concurentei pe piata romaneasca sau pe o parte a acesteia", se arata in decizia Consiliului Concurentei. Compania Romprest Service avea la sfarsitul anului 2012 o cifra de afaceri de 273 milioane de lei (61 milioane de euro) si peste 2.700 de angajati.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri