• EUR 4.6551 RON
  • USD 3.9650 RON
  • POUND 5.2461 RON
Bucuresti
o

Cele zece firme românești care pot inspira Europa


Cele zece firme românești care pot inspira Europa
Bursa de Valori din Londra întocmeste anual un clasament în care include IMM-uri europene care s-au făcut remarcate în domeniul în care activează şi care au potenţial semnificativ de creştere. În topul din 2017 regăsim și zece companii din România. Este vorba despre All View, B&B Collection,Complet Electro Serv, Elbi Electric&Lighting, Fan Courier, Grădinariu Import Export, Medist Group, Microfruits, Neptun şi Vox Carrier.

Cele zece firme românești nominalizate în raportul “O mie de companii care să inspire Europa 2017” însumează 3.615 angajaţi, au avut venituri medii anuale de 47 de milioane de euro, o creştere de 29% a numărului de locuri de muncă în doi ani şi o rată de creştere anuală de 149% timp de trei ani.

 

Numărul de companii româneşti incluse în raport este similar cu cel din Ungaria şi Cehia. România este depăşită de Polonia, prezentă cu 30 de companii, iar Bulgaria are doar cinci companii incluse pe această listă.

 

Cele mai multe companii incluse în Raportul “O mie de companii care să inspire Europa 2017” provin din Germania (180), Marea Britanie (170) şi Franţa (150).

 

Aceste companii evidenţiază în mod clar potenţialul IMM-urile europene de a participa la relansarea economică europeană post-Brexit. În Europa, cu aproximativ 23 de milioane de IMM-uri şi în jur de 19 milioane de euro şomerii, dacă am realiza potenţialul de creştere a întreprinderilor mici şi mijlocii, de a crea locuri de muncă, efectul va fi unul de transformare”, arată Xavier Rolet, CEO al Bursei de Valori din Londra.

Foto: Pixabay.com


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri