• EUR 4.6546 RON
  • USD 3.9306 RON
  • POUND 5.2287 RON
Bucuresti
o

Bittnet Systems si Gecad Net vor fuziona


Bittnet Systems si Gecad Net vor fuziona
Reprezentantii Bittnet Systems au anuntat ca firma vrea sa fuzioneze cu Gecad Net pentru a-si consolida pozitia de zona de multicloud.

"Sinergia ne va permite sa consolidam pozitia de prima companie multicloud care sa poata sa ofere pietei o solutie neutra strict ca un raspuns la o nevoie. Avem deja un proiect in derulare in comun unde incercam sa migram infrastructura si aplicatiile unei companii. Sunt complementaritati, directii, valori comune pe care le-am regasit, o echipa buna", a spus Mihai Logofatu, director general si cofondator al Bittnet Systems.

 

 

La randul sau, Cristian Logofatu, director financiar si cofondator al companiei, a precizat ca o parte din resursele financiare si de timp vor fi dedicate acestui proces. "Anul acesta pare ca am identificat o sansa extraordinara, o companie cu care avem o viziune comuna. O parte importanta din resursele financiare, dar si de timp, vor fi dedicate acestui proces. Am propus deja catre actionari o abordare pe care deja am testat-o anul trecut - anume o capitalizare integrala a profiturilor din 2016 si a primelor din emisiune din majorarea anterioara - care va putea genera actiuni gratuite in proportie de 1 la 1, care vor fi distribuite prin Depozitarul Central", a afirmat Cristian Logofatu.

 

El a mai aratat ca Bittnet Systems vrea sa deschida birouri in Timisoara, Oradea, Iasi si Craiova. "Cautam parteneri, oameni de valoare, cu care sa deschidem birouri. Tintim catre Timisoara, Oradea, Iasi, Craiova. Continuam sa tragem catre a extinde parteneriatele in strainatate. Este esential sa crestem capacitatea tehnico-operationala de livrare. In cursul anului trecut am avut de mai multe ori situatii overbooking, in sensul ca intr-un sediu cu 5 sali de curs am livrat 9 traininguri in 6 orase cu 100 de cursanti, Acesta a fost recordul anului trecut. Este esential sa crestem aceasta capacitate pentru a putea sa ne bucuram de noile produse pe care le-am lansat. Unul dintre proiectele importante pentru anul acesta este mutarea intr-un nou sediu de 8+2 sali de training", a adaugat directorul financiar, noteaza AGERPRES.

 

 

De asemenea, Mihai Logofatu a vorbit despre exporturile pe care le face compania pe care o conduce. "Dincolo de expansiunea la nivel national este important sa iesim mai mult in afara granitelor tarii. In 2016, 10% din cifra noastra de afaceri vine din servicii prestate in afara tarii. Este o directie care ne permite sa reducem riscul expunerii doar pe piata nationala, locala, iar in egala masura ne permite sa abordam o piata mult mai mare cu clienti de multe ori mai educati, interesati sa cumpere servicii de mai buna calitate. Incercam cu toate armele pe care le avem la dispozitie sa crestem acest procent de venituri din servicii furnizate la export. In zona produselor, am marit portofoliile atat in zona de training, am adus tehnologii noi. Zona de cloud si cea de securitate sunt directiile unde vom avea cele mai multe investitii in perioada 2017-2020, sa crestem competentele, echipele, nivelul de parteneriat cu acei vendori. Sunt doua zone de tehnologie care ofera o valoare adaugata mare atat pentru noi, ca furnizori, cat si pentru clientii nostri", a spus directorul general al companiei.

 

Bittnet Systems este prima companie IT din Romania listata la Bursa de Valori Bucuresti (AeRO: BNET). Anul trecut, compania si-a crescut capitalurile proprii cu 62%, de la 1,92 milioane lei, la 3,1 milioane lei si a emis, in trimestrul al treilea din 2016, un numar de 4,186 obligatiuni cu o valoare nominala de 1.000 lei, o maturitate de 3 ani (pana in iulie 2019) si un cupon de 9%, platibil trimestrial.

 

Foto: Bittnet Systems


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri