• EUR 4.6573 RON
  • USD 3.8067 RON
  • POUND 5.2524 RON
Bucuresti
o
 

Producătorul auto american Tesla va construi o fabrică în Shanghai


Producătorul auto american Tesla va construi o fabrică în Shanghai
Guvernul chinez a confirmat derularea unor negocieri cu producătorul auto american Tesla pentru construirea unei fabrici în Shanghai (estul Chinei), un acord ce va fi primul de acest fel obținut de un producător străin de autovehicule, relatează agenția EFE.

Conform presei locale, purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerțului din China, Gao Feng, a confirmat că Tesla este în discuții cu Guvernul de la Shanghai, dar nu a precizat dacă firma a obținut aprobare pentru construirea propriei fabrici. Surse apropiate negocierilor au afirmat luni că producătorul de autovehicule electrice ar fi încheiat un acord care să-i permită să crească pe piața chineză.

Acest acord, care încă nu a fost confirmat oficial nici de către compania auto nici de către autoritățile chineze, ar putea permite Tesla să-și diminueze costurile de producție, deși asta va implica aplicarea taxei de import de 25% al Chinei.

Purtătorul de cuvânt al ministerului nu a furnizat mai multe informații, dar a spus că "întotdeauna China urează bun venit investițiilor străine, în special celor în înalta tehnologie, în economisirea de energie și în protecția mediului înconjurător, precum și în industriile emergente strategice". "După al XIX-lea Congres Național al Partidului Comunist al Chinei, vom facilita în mare măsură accesul la piață și nu vom precupeți niciun efort pentru a consolida un context economic bazat pe lege, internaționalizat și convenabil", a spus Gao, scrie AGERPRES.

China este țara unde se vând cele mai multe autovehicule electrice la nivel mondial și Executivul implementează numeroase politici pentru consolidarea utilizării acestora ca măsură pentru a combate poluarea în marile orașe.

Anul trecut, vânzările de autovehicule electrice și hibrid au crescut cu 53%, depășind jumătate de milion de unități, dublu față de Europa (cu 221.000) și aproape cvadruplu comparativ cu Statele Unite (cu 157.000). Se preconizează ca această cifră să se majoreze considerabil anual, până va ajunge la vânzări de șapte milioane autoturisme electrice pe an, în 2025.


Comentarii

Inscrie-te in newsletter pentru a primi cele mai noi stiri